Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu (EFE)
Barça

La instrucció del Barçagate s'allarga fins al 2022

La jutge ha citat a declarar 12 testimonis i ha prorrogat la instrucció, que no es tancarà fins al pròxim 29 de gener, com ha informat el programa "Què t'hi jugues"

La instrucció del Barçagate no es tancarà fins al 2022. La jutge que instrueix el cas ha citat a declarar 12 testimonis, entre els quals hi ha l'auditoria externa encarregada per Bartomeu i els autors de l'informe de Price Waterhouse Coopers.

A més a més, tal com ha informat el programa "Què t'hi jugues" de la Cadena SER Catalunya, també estan citats quatre exdirectius i tres antics executius del club, a banda d'un extreballador d'I3 Ventures i les tres excomplicance del Barça. Alguns dels noms són Emili Rousaud, Quique Tombas o Xavier Asensi. Les declaracions es portaran a terme les pròximes setmanes.

El cas Barçagate

El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona i la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics dels Mossos d'Esquadra investiguen els contractes que va firmar el Futbol Club Barcelona amb vuit empreses del grup Nicestream durant tres temporades, del 2017 al 2020. El total de les factures puja als tres milions d'euros.

La hipòtesi d'investigació és que es van dividir les factures perquè els imports fossin inferiors a 200.000 euros i evitar així passar uns controls interns més estrictes per autoritzar les contractacions.

El Barça és, en aquest cas judicial, el perjudicat pel delicte. La investigació se centra en persones concretes i no en el club com a entitat jurídica. De fet, la Junta Directiva havia instaurat mecanismes de control específics per evitar contractacions a dit.

ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut