Josep Maria Bartomeu, aleshores president del Barça, en una imatge d'arxiu (CCMA)
BARÇA

Els Mossos troben més contractes similars als del Barçagate

Acords superiors a un milió d'euros es van dividir i així van evitar passar per l'aprovació del Comitè d'Adjudicacions i la junta directiva

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han trobat estructures similars a les del cas Barçagate en altres contractacions que va fer el Barça durant el mandat de Josep Maria Bartomeu, basades en el fraccionament de fractures per evitar que passessin pels controls interns del club.


Segons ha pogut saber EFE, que ha tingut accés a noves pàgines del sumari, entre els objectes confiscats pels Mossos hi ha documents que mostren com contractes superiors a 200.000 i 1 milió d'euros es van dividir i així van evitar passar per l'aprovació del Comitè d'Adjudicacions i la junta directiva, respectivament


Destaca un expedient similar al de Nicestream (el conglomerat de Carlos Ibáñez que va contractar el Barcelona, entre el qual es troba l'empresa I3 Ventures) que, malgrat que va superar els 2 milions d'euros en total, no va passar pel Comitè d'Adjudicacions. En aquest cas, es va fraccionar l'import en factures de menys de 200.000 euros. Els Mossos, no obstant això, no han desvelat el nom de l'empresa.

 

D'altra banda, el cos policial català també constata que l'auditoria externa que el Barça va encarregar a PWC (PriceWaterhouseCoopers) precisament per investigar el que havia ocorregut en el cas Barçagate tampoc va passar pel Comitè d'Adjudicacions malgrat tenir un cost de 600.000 euros. No és l'únic cas de factures superiors a 200.000 euros que es va saltar els controls interns.

Aquest dimarts declararà davant el jutjat número 13 de l'Audiència de Barcelona l'empresari Carlos Ibáñez, investigat per possible corrupció entre particulars i administració deslleial en el cas Barçagate. Ho farà per videoconferència en trobar-se fora d'Espanya.

ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut