La feina d'I3 Ventures per al Barça: "mal feta" i molt per sobre del preu de mercat
Josep Maria Bartomeu, a l'ull de l'huracà
BARÇAGATE

La junta de Bartomeu va encarregar els perfils difamatoris del Barçagate

El propietari d'I3 Ventures ha declarat en el judici per possible administració deslleial i corrupció de l'anterior junta del Barça

El propietari d'I3 Ventures, Carlos Ibáñez, ha assegurat en la seva declaració d'aquest dimarts en la causa del Barçagate que la creació dels perfils de les xarxes socials que haurien difamat personatges de l'entorn blaugrana formava part del contracte amb el FC Barcelona.

Davant el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Ibáñez, que està investigat per possible administració deslleial i corrupció entre particulars, no ha respost a les preguntes de les acusacions i ha dit que aquests perfils a les xarxes socials van ser un servei que tan sol va suposar entre el 3 i el 4% del treball que va fer per al Barça.

A més, l'empresari ha admès ser coneixedor de perfils de Facebook com Jaume, un film de terror, dedicat al fundador de Mediapro, Jaume Roures, però ha remarcat que l'objectiu del contracte amb el Barça era protegir la reputació de l'entitat i no la difamació. Ibáñez, que ha declarat durant dues hores, ha argumentat que es va adaptar a l'organigrama del club i que per això va dividir les factures entre diferents àrees de l'entitat blaugrana.

 

Aquest encàrrec el va fer el llavors director general del Barça, Òscar Grau, que també està investigat en aquesta causa i va ser reemplaçat d'aquest lloc amb l'arribada a la presidència de Joan Laporta. En referència a les declaracions de treballadors d'I3 Ventures davant els Mossos d'Esquadra assegurant que es donava prevalença a la protecció de la imatge de Bartomeu respecte a la del Barça, Ibáñez ha argumentat que, encara que el client és l'empresa, a qui realment se sol atacar és el seu president i dins del seu treball estava defensar aquesta gestió per protegir la institució.


D'altra banda, ha dit que I3 Ventures va detectar un nombre significatiu de bots (perfils falsos) a Twitter que es dedicaven a atacar Bartomeu i el club durant la seva presidència. Segons ell, darrere dels bots hi havia els llavors aspirants a la presidència Joan Laporta i Víctor Font, i l'empresari Jaume Roures. El treball d'Ibáñez, segons ha apuntat, consistia a controlar aquest dany. I ha posat un exemple molt gràfic de les publicacions dels perfils de les xarxes socials que controlava I3 Ventures i que parlaven de l'extrenador blaugrana Pep Guardiola:

 

"Si ataquen Valverde, dic que Guardiola fa tres anys que no guanya res. Però això no és difamar."

 

En la primera reunió entre I3 Ventures i el Barça, que va tenir lloc l'octubre del 2017, segons Ibáñez, van estar presents per part del club Bartomeu, Masferrer, Grau i Pancho Schröder, el director de finances. A més, ha dit que qui els va posar en contacte va ser l'empresa Telam Partner a canvi d'emportar-se un 15% de la quantia del contracte.


El propietari del conglomerat Nicestream (del qual forma part I3 Ventures) també ha manifestat que, quan el Barça li va rescindir el contracte el 18 de febrer del 2020, el dia després que el cas Barçagate es publiqués a la Cadena SER, el mateix club li va demanar que seguís treballant un mes més, però l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus ho va impedir.

ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut