Bike Trial

Eloi Palau: el campió del món de bike trial que va tornar a néixer el 2019

L'agost del 2019, Eloi Palau va estar a punt de morir a les Dolomites quan li va esclatar als peus una bomba de la I Guerra Mundial  

Redacció Esport3Actualitzat

Eloi Palau, de 24 anys, és el nou campió del món de bike trial. El biker de Viladrau ha tocat el cel, després de proclamar-se per primer cop campió del món a Abu Dhabi. El català no va donar opció i va fregar la perfecció en aconseguir 290 punts dels 300 possibles.

El camí no ha estat fàcil. A l'estiu del l'any 2019 va ser protagonista dels mitjans de comunicació quan va patir un greu accident a les Dolomites , a Itàlia. A prop del cim de Presena (3.059 m) va resultar ferit després de l'explosió accidental d'una bomba de la Primera Guerra Mundial que havia quedat amagada durant més d'un segle. El desglaç a les glaceres d'aquesta zona alpina, com a conseqüència de l'escalfament global, està traient a la llum restes de material bèl·lic de les batalles del 1918, com també deixa al descobert cadàvers momificats de soldats.

El rider de Viladrau Eloi Palau s'ha proclamat per primer cop campió del món de trial UCI al Mundial d'Abu Dhabi.

Eloi Palau es va fer cremades a les cames, li va afectar la vista i les mans, i se li van rebentar els timpans. No sabia si podria tornar a pujar a la bici, i ho ha fet malgrat les seqüeles i diverses operacions. Ho ha superat i no té problemes per recordar: "Vaig recolzar-me en una pedra i de sobte va explotar. Va ser un cop molt dur, tant a nivell físic com psicològicament. Si en aquell moment m'haguessin dit que el 2022 guanyaria un Mundial... hauria dit, 'impossible'".    

El bicitrial va néixer a Catalunya, com a "trialsín"  als voltants de 1979, de la mà de Pere Pi, pare del primer gran campió d'aquesta especialitat, Ot Pi. No es va integrar a la Unió Ciclista Internacional (UCI) fins l'any 1992. Han passat molts anys, però segueix sent un esport molt minoritari i pocs esportistes s'hi poden dedicar professionalment. Eloi Palau és un afortunat, ja que ell pot viure d'aquest esport des de fa un any. Ara, doncs, doble feina. Mantenir-se al podi, mentre lluita per aconseguir més espònsors per poder-se entrenar al màxim i competir.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut