El traspàs més car del futbol femení: el Madrid CFF ven Kundananji
Futbol

El traspàs més car del futbol femení: el Madrid CFF ven Kundananji

El Madrid CFF protagonitza la venda més cara del futbol amb el traspàs de Rachel Kundananji al Bay FC de Califòrnia

Redacció Esport3Actualitzat

Només dues setmanes després del traspàs més car de la història del futbol femení, el de Mayra Ramírez pel Chelsea, aquest rècord ja s'ha batut. El Madrid CFF ha venut Rachel Kundananji al Bay FC de Califòrnia, l'equip que, per cert, va fitxar Oshoala. És la prova del creixement econòmic que està experimentant el futbol femení, però amb els Estats Units com a principal potència.

Entre 700.000 i 800.000 euros pagarà, segons les variables, la nova franquícia estatunidenca al club blanc. A més, amb un salari d'estrella: 2,5 milions en 4 anys i un d'opcional. La jugadora zambiana de 23 anys era una de les futbolistes destacades de la Lliga F. Estrella del club madrileny, va arribar-hi al juliol del 2022 procedent de l'Eibar, i el seu creixement feia entreveure que un equip gran s'interessaria per ella.


Amb el traspàs de Kundananji, així queda la llista dels traspassos més cars del futbol:


El paper de la Lliga F i dels Estats Units

El Madrid CFF reinvindica el seu paper com a "captador i incubador de talents" després de protagonitzar la venda més important.


La inversió ha estat del Bay FC, un club de la badia de Califòrnia que encara està en construcció. De fet, encara no ha debutat a l'NWSL, i ho farà a partir de la temporada 2024-2025, que engega aquesta primavera.

A més d'Oshoala, s'han endut potències com la migcampista del Manchester City Deyna Castellanos. El Bay FC ha aconseguit l'acord de patrocini més gran de la història de la NWSL, una infraestructura econòmica que està motivant la fuga de talent de les lligues europees.

Amb excepcions, com la del fitxatge de Mayra Ramírez del Llevant al Chelsea per 450.000 euros fixes més 50.000 més en variables. La colombiana va desbancar la blaugrana Keira Walsh al capdavant de la llista de traspassos més cars en el futbol femení. El Barça va pagar 400.000 euros per la internacional anglesa l'estiu del 2022.

 

Anar al contingut