La Penya s'ha imposat al Tenerife (@Penya1930)
Lliga Endesa

El Tenerife tampoc acaba amb la ratxa del Joventut (77-73)

Els verd-i-negres sumen la cinquena victòria consecutiva en l'ACB tot i el patiment del final enfront del conjunt canari

Xevi BardoletActualitzat

El Joventut ha aconseguit deixar el Tenerife, l'equip amb més incorporacions de la temporada, amb una producció ofensiva sota mínims en la primera part. A més, el veterà Marcelinho Huertas, amb passat verd-i-negre i blaugrana, no encertava en la direcció canària. Si hi afegim el domini insultant del rebot per part dels de Carles Duran, el marcador del descans reflectia un contundent 39 a 26, amb Prepelic tornant a la seva normalitat anotadora i amb bons minuts de refresc del recent fitxat Perrin Buford.

Quedava clar que l'aguerrit Tenerife de Vidorreta sortiria a mossegar en el tercer quart i com que en atac no podia jugar pitjor, hi ha hagut una lleugera millora. Però els visitants seguien fallant llançaments i el ritme seguia sent verd-i-negre. Els de Carles Duran han sabut adaptar-se també al recital de faltes i tècniques pels dos costats. Un triplàs de Dimitrijevic sobre la botzina de final del tercer quart ha ampliat la diferència fins als 17 punts. Als canaris només els ha quedat el recurs de la defensa zonal i encara més grapa per intentar canviar el guió. L'encert l'han trobat quan ja semblaven morts. I una despistada Penya, que guanyava de 20, ha vist com increïblement Sasu Salin disposava d'un triple per posar al davant el seu equip en l'últim minut. Un patiment totalment innecessari a Olímpic, allargat a més pels erros en els tirs lliures. El Joventut, amb ensurt final, ha aconseguit la cinquena victòria seguida en l'ACB. Atenció perquè la Penya, que va començar amb quatre derrotes, ja ha atrapat els canaris en la quarta posició.