El premi de la Pilota d'Or té molts pretendents i un sol guanyador final
El premi de la Pilota d'Or té molts pretendents i un sol guanyador final
futbol

El noruec que no és Haaland i lidera la classificació de la Bota d'Or

Sorprenentment, Lewandowski no és ni al top 10. Golejadors de les lligues nòrdiques, a la recta final dels seus calendaris, copen les principals posicions

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Els vuit gols de Robert Lewandowski en les sis primeres jornades de Lliga li estan servint per ser pitxitxi destacat de la Lliga, amb dos gols d'avantatge respecte al bètic "Panda" Iglesias, però encara no li permeten treure el cap pel top 10 de la classificació provisional de la Bota d'Or.

L'explicació és que el doble guanyador del guardó que reconeix el millor golejador del continent (2020-21 i 2021-22) té per davant els ariets més en forma de les competicions nòrdiques. Aquestes ja encaren la recta final dels seus calendaris --a Suècia, per exemple, s'han jugat 23 compromisos--, mentre les grans lligues europees no han consumit ni un terç de les seves jornades. Per molt que un coeficient de dos punts per gol anotat premiï les dianes aconseguides a Espanya, Anglaterra, Alemanya, Itàlia o França, encara és aviat per assaltar el cim d'una llista que encapçala un noruec. I no és el que pugui pensar la majoria.

A aquestes alçades de la pel·lícula, el polonès del Barça ocupa el 13è lloc del rànquing que lidera el desconegut punta del Bodo/Glimp Amahl Pellegrino. Aquest davanter de 32 anys, inèdit amb la seva selecció, ha marcat 19 gols, que multiplicats pels 1,5 punts del coeficient noruec li atorguen 28,5 punts. Un tastet del seu any somiat:

Un compatriota seu, l'insaciable Erling Haaland, el segueix de prop amb 22 punts (onze gols en set partits a la Premier). I perquè no computen els tres gols que ha anotat a la Champions...

Noms que el gran públic té fora del radar de les estrelles copen, a hores d'ara, una classificació provisional que el noruec volador i la nova esperança blaugrana estan predestinats a jugar-se en un pols apassionant. Amb el permís de Neymar i Mbappé, vuit  i set gols, respectivament, en vuit jornades. Això sí, el dels "citizens" parteix amb avantatge ja que descansarà durant el Mundial:

  1. Amahl Pellegrino (Noruega / Bodo/Glimp): 19 gols / 28,5 punts
  2. Erling Haaland (Noruega / Manchester City): 11 gols / 22 punts
  3. Alexander Jeremejeff (Suècia / BK Häcken): 21 gols / 21 punts
  4. Bobur Abdikholikov (Uzbekistan / Energetik-BGU Minsk): 20 gols / 20 punts
  5. Ole Christian Saeter (Noruega / Rosenborg BK): 13 gols / 19,5 punts

...

  1. Robert Lewandowski (Polònia / FC Barcelona): 8 gols / 16 punts
  2. Neymar (Brasil / PSG): 8 gols / 16 punts
Anar al contingut