Vitor Roque, a la Ciutat Esportiva (@FCBarcelona)
Vitor Roque, a la Ciutat Esportiva (@FCBarcelona)
Barça

El motiu de la suplència de Vitor Roque a San Mamés

Xavi va preferir Marc Guiu abans que el davanter brasiler per jugar els últims minuts contra l'Athletic

Redacció Esport3Actualitzat

Just al final de la primera part de la pròrroga, Iñaki Williams va fer embogir San Mamés. El seu gol apropava l'Athletic als quarts de la Copa del Rei. El Barça, contra rellotge, necessitava un gol per tornar a entrar en el partit. Xavi va mirar aleshores a la banqueta i va cridar Marc Guiu. Era la seva última bala per mantenir alguna opció de classificació.

L'entrada del de Sant Celoni va deixar sense minuts, un dia més, Vitor Roque. El brasiler també s'havia estat escalfant una bona estona a la banda. Qüestionat a la roda de premsa, Xavi va justificar així la seva decisió:

"Faltaven 10, 15 minuts, i necessitàvem més futbol directe, més centrades per la banda. Serà important.  Vítor és molt jove i hem d'anar amb cautela per no pressionar-lo més."

Aquest va ser el motiu que va deixar Vitor Roque sense la possibilitat d'estrenar-se a San Mamés. Ell és un davanter més vertical, acostumat a treballar amb espais i treure profit de les seves desmarcades. Marc Guiu, en canvi, es mou amb habilitat en espais reduïts. Té facilitat per carregar la cama. De fet, gairebé a la desesperada, Guiu va disposar d'una rematada per marcar el 3 a 3.

 

L'endemà de la desfeta, Vitor Roque i Marc Guiu han estat dels pocs jugadors que han sortit a entrenar-se sobre la gespa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Roque n'ha deixat constància al seu instagram, amb un missatge afectuós cap al seu company, que dissipa qualsevol polèmica entre ells dos. Tot i la competència entre ells dos, el 'Tigrinho' ha volgut mostrar la seva bona relació amb Guiu:

 

Vitor Roque encara està en procés d'adaptació al futbol europeu. Des de la seva arribada en el mercat d'hivern, ha pogut participar en quatre partits dels set que ha tingut el Barça en aquesta fase del campionat. Va tenir minuts contra el Las Palmas i el Betis en la Lliga, a més del Barbastre i l'Unionistas de Salamanca, en la Copa. Va quedar inèdit en la Supercopa per unes petites molèsties físiques i compta els dies per conèixer l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

Anar al contingut