Esport

El món de l'esport es manifesta contra la violència masclista

El Consell Català de l'Esport impulsa un manifest de condemna que compta amb l'adhesió d'unes 480 entitats del sector

Actualitzat

El món de l'esport ha volgut sumar-se també a les reivindicacions del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Ho ha fet a través d'un manifest promogut pel Consell Català de l'Esport al qual s'han adherit unes 480 institucions d'arreu del país. 

Un manifest en què es condemna de forma categòrica qualsevol tipus de violència masclista i s'encoratja qualsevol acció empresa per erradicar aquestes violències. També es presenta l'esport com un vehicle per construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que puguin reportar qualitat de vida per a les dones i per a tots els col·lectius oprimits de la societat.   

 

Les entitats adherides s'han compromès a realitzar diversos actes per fer visible que cal actuar per erradicar una xacra social com és la violència de gènere. Una de les accions més visibles va ser la lectura del manifest al Camp Nou, dissabte passat abans del derbi entre el Barça i l'Espanyol, per part de jugadores i jugadors de les categories inferiors del club blaugrana.

Jugadores i jugadors de les categories inferiors del Barça van llegir abans del derbi de dissabte el manifest del món de l'Esport

Al marge de l'adhesió al manifest, diverses entitats han volgut emetre vídeos per conscienciar els seus seguidors que cal eliminar la violència de gènere i també per popularitzar un gest que pot salvar vides. 

 

 

Anar al contingut