Guardiola
Guardiola
Futbol

El màxim executiu de la Federació Anglesa compara el llaç groc amb un logotip d'Estat Islàmic

Martin Glenn, president executiu de la Federació Anglesa de Futbol, critica el llaç groc de Guardiola i el compara amb altres símbols de forta càrrega històrica política i religiosa

RedaccióActualitzat

El president executiu de la Federació Anglesa de Futbol (FA), Martin Glenn, no està d'acord que Pep Guardiola es posi un llaç groc mentre dirigeix els partits del Manchester City i ha declarat a la premsa anglesa:

"Per ser molt clars, la cinta groga de Pep Guardiola és un símbol polític, és un símbol de la independència de Catalunya. Tot el que fem és aplicar uniformement les regles de joc. On posem la línia si podem tenir algú que es pot posar un pin de la UKIP (Partit de la Independència del Regne Unit) o fins i tot un logotip d'Estat Islàmic?".

I afegeix: "Els símbols que divideixen no són bons. En lloc del llaç, podrien ser símbols religiosos, podria ser l'estrella de David, podria ser una esvàstica o podria ser qualsevol cosa a favor de Robert Mugabe."

Glenn demana disculpes 

Després de l'enrenou que han provocat aquestes paraules, Martin Glenn ha demanat disculpes. En un comunicat, Glenn s'ha disculpat dient: 

"M'agradaria disculpar-me per qualsevol ofensa causada pels exemples que vaig donar quan em vaig referir a símbols religiosos o polítics al futbol, especialment quan vaig parlar de l'estrella de David, que és un símbol important per a tota la població jueva del món."

Aquestes paraules van ser qualificades d'"ofensives" i "inacceptables" pel Consell de Lideratge Jueu (Jewish Leadership Council, en anglès).

Sanció de l'FA

Pep Guardiola té fins a les 18.00 d'aquest dilluns 5 de març per respondre a l'FA per què porta el llaç groc. L'entrenador del Manchester City va ser sancionat per la Federació Anglesa de Futbol, FA, per considerar que el llaç groc era un símbol polític, que no era adequat lluir-lo en un camp de futbol.

Guardiola va fer cas omís de l'FA i va defensar que es tracta d'una simbologia que no representa cap partit polític, sinó una postura humanitària -com ho era també el pin que va lluir per la lluita contra el càncer de pròstata-, ja que moltes persones no independentistes no estan d'acord que quatre persones estiguin en presó preventiva per les seves idees.

ARXIVAT A:
GuardiolaProcés català
Anar al contingut