El Mataró no ha pogut conquerir la segona Copa LEN de la seva història (@nataciocat)
Waterpolo- Final Copa LEN

El Mataró no pot amb el Kírixi i acaba subcampió (8-10)

L'equip rus, més contundent, ha impedit a les maresmenques conquerir la segona Copa LEN del seu palmarès

Imma PedemonteActualitzat

El CN Mataró no ha pogut sumar la seva segona Copa LEN després de la que va guanyar el 2016. El Kírixi rus, més contundent, l'hi ha impedit, però les del Maresme, a les ordres de Dani Ballart, han lluitat fins a l'últim segon.

El Mataró ha aguantat molt bé el primer període davant del Kírixi. Ha defensat de manera fèrria i ha aconseguit no encaixar cap gol mentre Vivian Sevenich n'ha fet un per les catalanes. La portera Elena Sánchez ha protagonitzat molt bones aturades i les russes també han enviat algunes pilotes a la fusta. L'àrbitre israelià ha deixat de xiular diverses accions punibles que haurien afavorit el marcador del Mataró.

El Kírixi s'ha estrenat en el segon quart, en un contraatac que ha rematat Ivánova. Resposta d'Alejandra Aznar i empat de Markoch. Després les russes s'han avançat per primer cop gràcies a Glyzina i Prokofieva ha marcat el 2 a 4. L'equip rus s'ha destapat i ha tret la seves millors essències, abans del descans, encara que Anni Espar ha deixat el Mataró dins del partit amb el 3 a 4.

A la represa, galleda d'aigua freda per al Mataró. Parcial de 0 a 3. Ha trigat a arribar el gol de Krimer, que ha suposat el 3 a 5, però després Ivánova ha continuat avançant pel Kírixi amb el 3 a 6 i Prokofieva ha posat el 3 a 7. L'acostament l'han aconseguit Anni Espar, amb el 4 a 7, i Anna Gual, amb el 5 a 7.

L'últim quart ha estat d'esperança per al Mataró, perquè dos penals d'Anni Espar han posat el 7 a 8 i després el 8 a 9. Però quan es buscava l'empat, ha arribat el gol definitiu del Kírixi, obra de Bella Markoch. El pòquer de gols d'Espar no ha servit per aconseguir el títol europeu, però el Mataró ha deixat una molt bona imatge i un gran waterpolo.