El BAXI Manresa, campió de la Lliga Catalana (@FCBQ)
bàsquet

El Manresa trenca tots els pronòstics i tomba el Barça en una final trepidant (81-70)

Els del Bages guanyen la tercera lliga catalana de la seva història superant el conjunt de Jasikevicius. El pivot belga del BAXI, Ismael Bako (18 punts) màxim anotador del matx

Xavi LorenteActualitzat

Festa grossa a la capital del Bages. 22 anys després el Manresa ha tornat a guanyar la Lliga Catalana de bàsquet. Tercera de la història del club bagenc, que ha tombat un Barça que amb Jasikevicius a la banqueta continua sense poder aixecar aquest títol.

Inici equilibrat amb un Barça que només s'ha distanciat en el final del primer quart (16-21, minut 10). Francisco, Bako i Sima han donat intensitat en defensa i atac al Manresa. Els dos Nicos -Mirotic i Laprovittola- s'han entès bé i això que porten molt poc jugant junts. L'alçada i la potència física dels blaugranes s'ha anat imposant a poc a poc. Smits i Calathes han concretat un màxim avantatge de 10 punts (20-30, minut 14). El BAXI ha reaccionat per tornar a entrar en el partit a base de caràcter i també de dues tècniques per protestar a Jasikevicius i Mirotic. Els bagencs han capgirat el marcador (36-35, minut 19) però el Barça ha arribat al descans per davant (36-37, minut 20).

Els de Pedro Martínez han aguantat l'intercanvi de cops (44-43, minut 24) amb bons minuts de Bako i Thomasson. Calathes i Mirotic han aparegut (44-48, minut 26) però això no ha distret el Manresa amb el físic absolutament intacte (49-48, minut 27). Les alternances han continuat amb nou domini blaugrana (49-54, minut 29) amb un gran Smits. Guillem Jou ha tancat el quart amb una cistella afortunada sobre la botzina (53-56, minut 30) per mantenir la final absolutament oberta.

El darrer assalt ha arrencat amb un triple per bàndol: un de Hayes i un altre de Jou. Thomasson ha empatat el matx a 60 al minut 32. Kuric ha trencat novament l'equilibri des de l'exterior. Les cames dels manresans han tornat a portar un canvi de poder a l'electrònic (66-63, minut 35) aprofitant també la falta d'encert en el tir blaugrana. Només un excepcional Smits resistia. Pels amfitrions, Francisco i Bako mantenien viu el somni del Manresa (73-67, minut 37).

Un triple de Kuric ha rebaixat momentàniament l'eufòria del públic del Nou Congost (73-70, minut 38). Un immens Bako (18 punts) ha anotat el 75 a 70 entrant als darrers 60 segons. Higgins ha fallat dos tirs lliures consecutius. Jou ha anotat 4 punts seguits per sentenciar el matx. Producte de la frustració, Calathes ha comès una antiesportiva sobre Thomasson per acabar-ho d'adobar. El Baxi s'ha endut amb absoluta justícia la Lliga Catalana a casa (81-70, minut 40).

Anar al contingut