Els jugadors del Granada celebren el gol de Montoro
Lliga Europa

El Granada fa història al Diego Armando Maradona

Tot i la derrota davant del Nàpols (2-1), els andalusos es classifiquen per als vuitens de final de l'Europa League. Els de Diego Martínez, al límit físic, van veure com quatre jugadors -Machís, Gonalons, Carlos Neva i Germán- van haver de deixar el camp a causa de lesions musculars. El gol d'Ángel Montoro, determinant per superar l'equip italià

Josep CochActualitzat

El Granada ja s'ha trobat amb un contratemps en l'escalfament, ja que Machís s'ha lesionat i el seu lloc en l'onze inicial previst per Diego Martínez l'ha ocupat Antonio Puertas, que havia de començar el partit des de la banqueta. El Nàpols, en canvi, ha començat molt bé el partit amb el gol del polonès Piotr Zielinski, amb un xut des de fora de l'àrea amb la cama esquerra que sorprès el portuguès Rui Silva.

El Granada, que venia amb un 2 a 0 de l'anada, ha reaccionat i al minut 5 Antonio Puertas ha marcat amb una rematada de cap. La jugada, però, ha quedat anul·lada després de la revisió del VAR perquè el jugador del granada es trobava en fora de joc. El partit ha entrat en una fase sense clar dominador, fins que Ángel Montoro, des del punt de penal, ha rematat de cap superant Alex Meret, que no ha pogut fer més que l'estàtua. El Granada igualava a 1 gol el partit en el minut 25.

El Nàpols ara estava obligat a marcar tres gols més si volia accedir a la ronda de vuitens de final de la Lliga Europa. En el 35, un llançament de falta de Lorenzo Insigne ha obligat Rui Silva a volar i treure una mà miraculosa i enviar la pilota al travesser. Gran acció del porter portuguès del Granada. L'autor del gol andalús ha vist una targeta groga que el deixarà fora del proper partit. L'equip de Diego Martínez té fins a set jugadors a punt de la sanció. I en el 44, el francès Maxime Gonalons ha hagut de ser substituït per una lesió muscular, i en el seu lloc ha entrat Víctor Díaz. Les interrupcions que hi ha hagut a la primera meitat han obligat a afegir cinc minuts l'alemany Daniel Siebert. Un temps en què el Nàpols ha marcat un gol que ha estat anul·lat per fora de joc de Di Lorenzo. I poc després Carlos Neva també ha caigut damunt de la gespa demanant el canvi per una lesió molt similar a la del seu company Gonalons.

La segona meitat ha començat amb el canvi obligat de Carlos Neva i el seu lloc l'ha ocupat Nahuel. En el minut 53 ha arribat la primera ocasió del Nàpols de la represa, però la rematada d'Elmas l'ha rebutjat amb les cames Rui Silva. Primer avís dels italians. I nou contratemps físic per al Granada, ja que el capità Germán també s'ha hagut de retirar del Diego Armando Maradona lesionat. En el moment de deixar el camp ha forçat una targeta groga, ja que era un dels jugadors amenaçats. Ha entrat en el seu lloc Yangel Herrera.

En el minut 59, assistència d'Insigne a Fabián i l'exjugador del Betis que supera Rui Silva per posar-se per davant en el marcador 2 a 1. Els canvis han provocat un desajust defensiu que l'ha aprofitat el conjunt italià, que encara necessitava dos gols més per classificar-se. El Nàpols ha premut l'accelerador i Fabián ho ha provat des del frontal de l'àrea, però la pilota ha sortit per damunt del travesser en el minut 74. La rematada l'ha fet amb la seva cama menys bona, la dreta. Prèviament ho havia provat Mertens amb el cap, però la pilota també ha sortit fora.

En el 81 Kennedy ho ha provat des del córner, buscant un gol olímpic, però Meret ha enviat amb les dues mans a córner. El partit ha tingut set minuts de temps afegit. I en el primer minut de temps afegit Rui Silva s'ha tornat a lluir traient un mà forta a una rematada de cap de Ghoulam. Els darrers minuts s'han convertit en una atac i gol dels italians. Però el marcador ja no s'ha mogut més i el Granada fa història i accedeix als vuitens de final de l'Europa League en la seva primera participació en els seus 90 anys d'història.