Girona

El Girona segueix somiant amb Europa amb una victòria contundent contra el Vila-real (0-2)

Un gol d'Stuani i un del Choco Lozano han destrossat els de la Plana i permet als gironins situar-se a un punt de la Lliga Europa

Josep M. PuigActualitzat

El somni europeu del Girona segueix viu després de destrossar el Vila-real (0-2) a l'estadi de la Ceràmica. L'equip de Machín se situa a un punt dels de la Plana, que ara mateix és el conjunt que tanca les places de Lliga Europa.

El Girona no ha abandonat el patró d'asfixiar el rival des del primer minut i ha sotmès el Vila-real des del xiulet inicial. En el minut 16, Pere Pons ha recuperat aquest pilota i la centrada de Borja ha permès a Stuani obrir el marcador (0-1). Catorzè gol de l'uruguaià en aquesta lliga, el setè de cap.

Abans de la mitja hora, el Girona ha hagut de substiur Carles Planes per una lesió muscular. Mojica ha entrat en el seu lloc. El Vila-real, a partir d'aquí, s'ha fet amo de la pilota i l'única ocasió de la primera part l'ha tingut Pablo Fornals en el minut 27. El conjunt local ha demanat penal en dues jugades que l'àrbitre González Fuertes ha deixat seguir. Bacca també ho ha intentat abans d'acabar la primera part, però la seva rematada ha estat molt defectuosa.

En la segona part, el conjunt de la Plana ha buscat l'empat a la desesperada. El primer a intentar-ho ha estat Pablo Fornals i Bono ha enviat la pilota a còrner. Abans del quart d'hora, Bacca ha disposat d'una ocasió, però el seu xut amb l'esquerra també l'ha rebutjat el porter marroquí.

El Vila-real ha seguit molt enfadat amb l'àrbitre i ha tornat a reclamar penal per unes possibles mans de Juanpe. La més clara l'ha tingut Roberto Soriano en aquest llençament que s'ha enverinat i que Bono ha rebutjat a mà canviada. Quan el Girona treia aigua del vaixell com podia, un contraatac letal dels gironins l'ha culminat el Choco Lozano amb un gol antològic per l'escaire en el minut 80 (0-2). El jugador hondureny encara ha disposat d'una altra oportunitat, però el resultat ja no s'ha mogut.

Amb aquest triomf, el Girona FC fa història i es converteix en l'equip debutant a Primera Divisió que aconsegueix més aviat, a la jornada 27, els 40 punts que virtualment assegurarien la permanència.