Lenglet, Busquets i Nico, capcots desprñes de perdre contra el Bayern (Reuters)
Barça

El forat milionari que deixa l'eliminació del Barça en la Champions

El pressupost del club contempla la classificació de l'equip fins als quarts de final. En la Lliga Europa, els premis són molts menors. El Barça hauria de guanyar la competició per igualar els ingressos previstos

Redacció Esport3Actualitzat

A Munic, hi havia en joc l'accés als vuitens de la Champions, però també molts milions d'euros. Quedar fora de la màxima competició continental és un sotrac important per al Barça, tant des del punt de vista esportiu com, sobretot, de l'econòmic. En el pressupost del club per al curs 21-22, de fet, es preveu que l'equip arribi fins a l'eliminatòria de quarts. Hauria reportat a les arques blaugranes més de 20 milions d'euros: 9,6 per la classificació per a vuitens i 10,6 pels quarts.

Després de la derrota a l'Allianz Arena, el Barça es veu abocat a jugar, per primer cop en la seva història, la Lliga Europa, on els premis són molt menors.

 

D'entrada, pel fet de participar en aquesta competició, el Barça ingressa mig milió d'euros. I només superaria els 20 milions en cas de guanyar el títol i tots els partits disputats, des de vuitens fins a la final. El campió de la Lliga Europa rep de la UEFA 8,6 milions per guanyar la final, lluny dels 20 que s'embutxaca el vencedor de la Champions. I, per cada victòria, els clubs ingressen 630.000 euros... menys d'una quarta part del que suposa cada triomf en la Lliga de Campions (2,8 milions).

Amb Serra Ferrer, fora de vuitens

Per al Barça, caure tan aviat a la Champions no és gens habitual. L'últim cop que va quedar eliminat en la fase de grups va ser en la temporada 2000-01, amb Serra Ferrer a la banqueta. L'equip només va sumar vuit punts, amb dues victòries i dos empats, i va acabar tercer del seu grup, darrere del Milan i el Leeds.

 

 

Anar al contingut