El Barça B en un dels partits d'aquesta temporada
El Barça B en un dels partits d'aquesta temporada
barça

El filial del Barça recupera el seu nom històric

Tornarà a anomenar-se Barça Atlètic en la que serà la tercera etapa amb aquesta denominació, la primera des de la defunció el 2017 de Jacint Borràs, històric directiu amb Agustí Montal i la primera etapa de Joan Laporta

Redacció Esport3Actualitzat

Al marge de la important decisió econòmica que ha pres la directiva del FC Barcelona a la reunió celebrada a la Jonquera, convocar l'assemblea que ha de servir per activar les palanques o fonts d'ingressos que han de millorar les finances del club, la junta també ha aprovat recuperar el nom històric de l'actual Barça B. El filial blaugrana tornarà a portar el nom històric de Barça Atlètic.

Tercera etapa amb el nom originari

L'encara Barça B ha estat rebatejat en diverses ocasions. Quan sota la presidència d'Agustí Montal el 1970 va néixer el filial ho va fer amb el nom de Barcelona Atlétic, fruit de la fusió del CE Comtal i l'Atlètic Catalunya. No va ser fins a l'any 1991 que la directiva de Josep Lluís Nuñez li va canviar el nom pel de FC Barcelona B seguint una normativa federativa que incidia en les denominacions dels filials.

Com ha fet ara, el 2008 Joan Laporta va recuperar l'antiga denominació de FC Barcelona Atlètic durant la seu primer període i va escollir com a president Jacint Borràs, directiu també en l'època de Montal. El 2010, però, amb l'entrada a la presidència de Sandro Rosell es va tornar a anomenar Barça B. D'aquesta manera, la temporada 2022-23 s'encetarà la tercera etapa amb el nom històric.

Anar al contingut