Jordi Fernández fent malabarismes amb la pilota davant de l'estadi
L'equip de Nova York ha presentat el badaloní aquest dimecres (Brooklyn Nets)
NBA

Jordi Fernández posa el seu nom en majúscules a l'NBA

El badaloní ha estat presentat aquest dimecres a la franquícia dels Brooklyn Nets, a Nova York

Redacció Esport3Actualitzat

El badaloní Jordi Fernández, el primer entrenador nascut a Espanya que agafa les regnes d'una franquícia de l'NBA, ha estat presentat aquest dimecres de manera oficial com el nou entrenador dels Nets: "Crec que ens ajudarà a tots i a mi mateix poder sentir el suport, no solament aquí, sinó també a Espanya, a Catalunya i a Badalona", ha afegit.

Si Fernando Martín va ser el pioner a la pista i Pau Gasol el que va arribar als cims més alts, Fernández és des d'avui un altre nom en majúscules del bàsquet espanyol.

Acompanyat pel mànager general de la franquícia, Sean Marks, i amb la seva dona i dos fills a primera fila, el català ha comparegut en una roda de premsa a les instal·lacions d'entrenament dels Nets, un espectacular edifici industrial amb vistes a l'skyline de Manhattan.

"No em considero especial o diferent. Si jo he pogut arribar aquí, crec que el següent arribarà més ràpid i més preparat", ha afegit el tècnic de 41 anys, que també és seleccionador del Canadà, amb qui va guanyar el bronze al Mundial passat.

 


Un somni americà  

Fernández va arribar als EUA per primera vegada el 2004 per assistir a un campus d'estiu i posteriorment va treballar als cossos tècnics dels Cleveland Cavaliers (entrenador de desenvolupament de jugadors del 2009 al 2013) i els Denver Nuggets (assistent del 2016 al 2022), abans de fer el salt a Sacramento com a entrenador en cap associat, a les ordres de Mike Brown.

Al llarg de la seva ja llarga trajectòria a l'NBA, ha treballat a la pista i els vestidors amb estrelles com LeBron James o Nikola Jokic.

Fernández arriba a uns Nets que han signat una temporada molt decebedora (32-50 de balanç, onzè de l'Est fora del play-in) i el seu primer dia a Brooklyn ja ha deixat pinzellades del que vol: ritme ràpid, competitiu a atac i defensa i que prevalgui el grupa sobre l'individu.

"Per mi tenir la ment oberta és molt important. Els meus mentors han estat molt importants i Scariolo és el meu pare basquetbolístic a Europa. Sempre estaré agraït perquè ell va creure en mi al seu moment."


Presumeix de badaloní

Tot i les gairebé dues dècades que fa que va aterrar als Estats Units, Fernández no oblida els seus orígens, a Badalona, bressol del bàsquet.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut