El Barça guanya sense Mirotic (@FCBbasquet)

El Barça suma la setena victòria a la Lliga ACB en superar l'Estudiantes (94-72)

Niko Mirotic, amb grip, ha vist el partit des de la banqueta. Sense el montenegrí, els blaugranes han passat per sobre de l'Estudiantes. Brandon Davies (20 punts) ha estat el màxim anotador del partit. Pesic ha pogut donar descans als homes clau i el pivot ucraïnès Artem Pustovyi ha tingut els primers minuts de la temporada a la Lliga ACB

Xavier LorenteActualitzat

Sense Mirotic, baixa d'última hora per un procés víric, el Barça només ha anat al darrere en el marcador per la cistella inicial d'Arteaga (0-2). A partir d'aquí, domini dels blaugranes. Amb uns entonats Tomic i Oriola al 5 inicial, els de Pesic s'han disparat ràpidament en el marcador (30-16, minut 9). Un triple sobre la botzina de l'exblaugrana Phil Pressey ha tancat el primer quart (30-19).

Els punts del base nord-americà i del pivot colombià Juan Palacios han fet reaccionar l'Estudiantes (34-30, minut 15). Brandon Davies i Kyle Kuric han trencat un inici de segon quart discret dels locals en atac. Els de Dzikic només han anotat 2 punts en els últims cinc minuts de la primera part. Des de la defensa i el domini del rebot, el Barça ha aconseguit arribar al descans amb un còmode avantatge (44-32, minut 20).

Àlex Abrines ha obert la segona part a cop de triple. Oriola (9 punts) i Tomic (10 punts) han tornat a entendre's a la perfecció per obrir encara més forat (53-35, minut 24). Un altre cop Juan Palacios (16 punts) ha sortit al rescat de l'Estudiantes però poc acompanyat. Amb Brandon Davies (20 punts) de referència, els blaugranes han posat la directa cap a la victòria (65-42, minut 28). Un altre triple de Pressey sobre la botzina ha deixat el 70-50 al final del tercer quart.

La diferència en el marcador ha permès a Pesic reservar forces pensant en la doble jornada setmanal de l'Eurolliga i moure totes les peces de la banqueta. Leandro Bolmaro (7 punts) ha tornat a tenir minuts i fins i tot ha jugat Artem Pustovyi (7 punts). Ha estat tot just el primer partit de lliga ACB en què ha participat el pivot ucraïnès aquesta temporada. El canadenc Philip Scrubb (18 punts) i Pressey (15 punts) han intentat sense sort capgirar el partit per a l'Estudiantes. El Barça no ha donat cap opció i s'ha adjudicat el setè triomf a la Lliga ACB (94-72). Els blaugranes són segons en solitari darrere del Madrid, líder de la competició.