BARÇA

El Barça s'esborra de la Lliga (1-2)

Messi ha avançat els blaugranes contra el Celta, però Santi Mina ha marcat per partida doble per als gallecs. Aquest pot haver estat per alguns dels protagonistes l'últim partit amb el Barça al Camp Nou. És el cas de Ronald Koeman i Leo Messi. La victòria de l'Atlètic i el Madrid deixa sense opcions matemàtiques els blaugranes d'optar a la Lliga

Francesc LatorreActualitzat

Ronald Koeman ha repetit el mateix onze inicial que va treure al camp del Llevant, amb l'única excepció de l'entrada d'Ilaix Moriba pel sancionat De Jong. Això vol dir que el tècnic neerlandès ha repetit el dibuix de tres centrals i que ha situat Dembélé com a carriler dret.

El partit ha començat amb domini absolut del Barça i la primera aproximació perillosa ha estat del conjunt culer. El minut 10, una combinació entre Alba i Messi i Griezmann ha acabat amb un un contra un en què el francès no ha sabut superar el porter Iván Villar. Cinc minuts més tard, Villar ha tornat a estar encertat a l'hora d'atrapar en dos temps un xut de Dembélé després d'una ràpida cavalcada per la banda dreta. El següent en provar sort ha estat Messi. L'argentí ho ha intentat des de la llarga distància que buscava l'escaire dret de la porteria gallega, però el xut ha sortit desviat.

Amb aquesta tònica, semblava que el gol dels de Koeman era només una qüestió de temps. I ha estat en el minut 28 quan Messi ha fet el primer del seu equip. L'ha fet de cap, després d'una centrada molt precisa de Busquets. Era el gol número 30 de Messi a la Lliga. Però només 10 minuts més tard el Celta ha empatat en la primera intenció atacant dels del Chacho Coudet. Santi Mina, des de lluny, ha sorprès Ter Stegen, que ni tan sols s'ha estirat. L'alemany ha vist entrar la pilota per la seva dreta i lamentava que Piqué li havia tapat la visibilitat. Amb empat a un s'ha arribat a la mitja part.

En temps de descans, Koeman ha donat entrada a Riqui Puig en el lloc Pedri. En els primers compassos de la represa, el Barça ha tingut més problemes per imposar el seu joc i les arribades no han estat tan nombroses com en l'arrencada del partit. Un xut llunyà i desviat d'Ilaix ha estat el més destacat del primer quart d'hora del segon acte. En el minut 61, Araujo ha desaprofitat una ocasió molt clara en una rematada de cap en què el més fàcil era enviar-la al fons de la porteria. Tot just després, Koeman ha fet entrar Serginho Dest en el lloc de Gerard Piqué. Això ha significat el canvi al 4-3-3, amb el nord-americà al lateral dret i Araujo i Lenglet com a únics centrals. En el minut 71, Nolito hauria pogut fer el segon del Celta, però Ter Stegen -ara sí- ha estat encertat a l'hora d'aturar el xut ras de l'atacant del Celta.

 

Lenglet ha acabt expulsat (@FCBarcelona_cat)

 

El Barça era incapaç de crear ocasions de perill i, a sobre, ha vist com a set minuts del final l'àrbitre expulsava Lenglet en veure la segona targeta groga. A quatre minuts del final, Braithwaite n'ha tingut una de claríssima per fer el segon dels de Koeman, però el danès ha rematat fora de manera incomprensible a boca de gol. I del possible segon dels de casa, al segon dels visitants. L'ha fet Santi Mina en recollir una pilota que havia anat a parar al pal en una centrada enverinada de Solari.

Aquest ha estat el darrer partit de Lliga al Camp Nou aquesta temporada. Per a alguns dels protagonistes també ho pot ser. La pregunta del milió és saber si Leo Messi hi tornarà a jugar amb la samarreta del Barça i si ho farà amb Koeman d'entrenador.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut