El Barça Regal no té pietat de l'Assignia Manresa en un derbi sense història al Palau (89-47)

El Barça Regal no ha tingut pietat de l'Assignia Manresa i ha esclafat el conjunt bagenc en un derbi català sense història al Palau Blaugrana. Els blaugranes ja guanyaven al descans per un escandalós 54-18, i al final s'han acabat imposant per 89 a 47, un resultat que deixa els manresans com a cuers en solitari i com l'únic equip que encara no coneix la victòria després de set jornades.

El derbi català al Palau Blaugrana no ha tingut història. Des del salt inicial, el Barça Regal ha escombrat de la pista l'Assignia Manresa, que no ha pogut aturar l'allau ofensiva dels blaugrana. Amb l'embranzida per la victòria de prestigi contra el CSKA de Moscou, l'equip de Xavi Pascual ha estat una piconadora i no ha tingut pietat del conjunt bagenc.

Un parcial de 27-9 al primer quart s'ha tornat a repetir en el segon i al descans s'ha arribat amb un contundent i inapel·lable 54-18 i una valoració de 100-7, unes estadístiques que demostren l'abismal diferència entre els dos equips. A més, els 18 punts del Manresa són l'anotació més baixa d'un equip aquesta temporada després dels dos primers quarts.

Segona part sense història

En la represa i amb el duel absolutament decidit, el Barça Regal no ha abaixat el pistó i ha seguit castigant un rival incapaç de plantar cara. Amb Troy Devries absolutament negat en atac (0/6 en tirs de camp), els manresans no han trobat la fórmula per oposar resistència. Ante Tomic, amb 16 punts i 6 rebots, ha estat l'amo i senyor de la pintura, i Marcelinho Huertas, amb 13 i 3 de 3 en triples, han estat els jugadors més encertats mentre que Pete Mickeal ha jugat el seu partit 200 a la Lliga Endesa.

Només en l'últim quart Xavi Pascual ha decidit donar descans als pesos pesants de l'equip i ha donat minuts a jugadors menys habituals com Abrines, Todorovic o Rabaseda, que ha demostrat les seves condicions atlètiques amb una esmaixada marca de la casa. En els anomenats com els minuts de les escombraries, l'Assignia Manresa ha aprofitat per maquillar una derrota gràcies a la bona tasca de Salva Arco i Adam Hanga, els únics que s'han salvat del desastra general. Amb aquesta nova desfeta, la setena consecutiva, l'Assignia Manresa es queda com a cuer en solitari de la competició i com l'únic equip que encara no coneix la victòria després del triomf del CB Canàries a la pista del Cajasol.

L'Assignia necessita recuperar el lesionat Javi RodrígUez i també la millor versió dels seus nord-americans per redreçar el rumb. Això sí, el calendari tampoc hi ajuda: diumenge vinent, el Reial Madrid visita el Nou Congost.