Enrique Tombas és un dels exdirectius del Barça citats a declarar (@FCBarcelona)
Barça

El Barça presenta un pressupost rècord per a la temporada 2019-2020

El club preveu uns ingressos de 1.047 milions d'euros, els més alts de la història de l'entitat, i qualifica de comfortable la situació econòmica de l'entitat

Francesc LatorreActualitzat

Òscar Grau, director executiu del Futbol Club Barcelona, i Enrique Tombas, tresorer del club, han presentat aquest dijous els números de l'entitat, tant pel que fa a l'exercici 2018-2019 com a la previsió per a l'actual temporada.

Pel que fa als ingressos, el club treballa amb una previsió de 1.047 milions d'euros, superant ja els 1.000 milions que s'havien marcat com a objectiu per al 2021. La xifra representa un augment de 57 milions respecte als ingressos amb què s'ha tancat l'exercici anterior.

El pressupost preveu una reducció de la massa salarial, un dels aspectes que més maldecaps genera. En aquest sentit, el Barça espera passar del 61% actual (respecte a la totalitat dels ingressos i tenint en compte només el futbol) al 53%, "per sota dels límits que estableix la UEFA", ha explicat Tombas. Comptant les seccions, el percentatge de la massa salarial seria del 61%.

Òscar Grau ha explicat que "el pressupost no preveu fitxatges en el mercat d'hivern", però que s'estudiaria "la possibilitat de fer-los si l'àrea esportiva ho demana".

El pressupost preveu un increment de les despeses dels 973 milions de la temporada 18-19 que arribi fins als 1.007 milions. Es preveu també un resultat net després d'impostos d'11 milions d'euros. Aquest darrer exercici ha estat de 5. Tombas ha detallat que "el deute net de l'entitat és de 217 milions d'euros (segons els criteris de la Lliga i tenint en compte l'Espai Barça) i que la situació econòmica del club és "comfortable". En aquest sentit, i sobre els crèdits demanats els últims mesos, Tombas ha dit: "Els finançadors no ens els donarien si la nostra situació no fos fiable".

Els números preveuen una inversió de 73 milions d'euros en l'Espai Barça. En relació al patrocinador principal d'aquest espai, Grau ha explicat que es continua treballant per trobar una firma que pugui superar els 200 milions d'euros.

Anar al contingut