Henry ha fallat una entrada clau en la penúltima jugada del partit (@FCBBasket)

El Barça guanya el Baskonia en un últim quart de bojos al Buesa Arena (71-72)

El Barça és líder de l'Eurolliga, empatat amb el Zalgiris, però encara no és un equip fiable. Ha aconseguit guanyar a Vitòria, però ha jugat 5 minuts horribles que no li han costat el partit de miracle. Els de Jasikevicius, aquesta vegada, han tret el caràcter en el pijtor moment.

Xevi BardoletActualitzat

Jasikevicius ha sortit amb Hanga i poc després ha tret Bolmaro, amb l'objectiu d'assecar Vildoza, un dels bases del moment en l'ACB. Ha sortit bé, però faltaven punts i ha estat amb Calathes i Mirotic -6 punts seguits del montenegrí- quan s'ha guanyar fluïdesa. El Baskonia ha tornat el cop amb Vildoza i Pierriá Henry junts al parquet. Aquest últim, que ja va brillar a Badalona malgrat el triple final de Bassas, ha ofert jugades d'etiqueta negra.

El Barça ha portava la iniciativa però no trobava el moment de trencar el partit. Youssoupha Fall, de 2.21, ha fet molt mal en el tercer quart, ja que no hi havia cap pivot ni ajuda que arribés a les seves latituds. Heurtel les veia quadrades, i entrant en l'últim quart amb 2 d'avantatge, ha arribat el col·lapse blaugrana

Davies ha començat a fer coses que no pertoquen a un pivot, els atacs han estat un desordre i tota la intensitat defensiva dels primers trenta minuts ha desaperagut. Pollonara, un altres dels vitorians del moment, ha causat estralls -esmaixada de jugada de la setmana inclosa- i amb el Barça sense anotar durant quatre minuts, la derrota estava gairebé feta. Ha succeït l'impensable.

Els locals han començat a fallar cistelles increïbles i amb un últim alè visitant, els ha entrat la por al cos. Atenció perquè del 71 a 62, s'ha passat al 71 a 72 final, després que fos aquesta vegada el Baskonia qui no anotés en els últims quatre minuts. Una recuperació amb esmaixada d'Abrines i un tap de Mirotic a Peters en l'últim segon, han canviat un final que semblava escrit quatre minuts abans.