Bassas ha decidit la victòria en l'últim segon (acb Photo / D. Grau)

Ferran Bassas dona la victòria al Joventut contra el Baskonia sobre la botzina (83-82)

A la Penya només li faltava una victòria contra un equip de nivell Eurolliga per completar aquest excel·lent inici de temporada. I ha arribat contra el Baskonia, al qual guanyava de 15 punts. Però ha calgut un triple salvador de Bassas per refer-se de la remuntada vitoriana

Xevi BardoletActualitzat

No es pot dir que el Baskonia ha patit la ressaca post-Eurolliga, perquè els vitorians no van jugar a Berlín per casos de coronavirus a l'Alba. Però s'ha trobat un gran Joventut que a partir de les acaballes del primer període l'ha sotmès. Amb un Ferran Bassas imperial. Rebotejava, clavava triples i assistia els companys. Sobretot Tomic -23 punts en total-, que no ha tingut rival a prop del cèrcol durant molts instants. Al descans, l'Olímpic reflectia un sucós 47-32, amb un Baskonia perdut en atac i havent repartit només 5 assistències.

Bassas ha estat el base de la primera part i Pierriá Henry, el de la segona. Un Derrick Rose per aspecte i per estil de joc, salvant les distàncies en aquest últim aspecte. Els d'Ivanovic, sense una gran fluïdesa s'han encomanat a les ratxes del de Virgínia Occidental, que ha anotat 22 punts en la segona part. A part dels números, ha empès més jugadors cap a l'operació remuntada, com el gegant de 2.21 Youssoupha Fall, el que més problemes ha causat a Tomic. I el Baskonia ha capgirat el marcador en l'últim quart.

Els de Carles Duran no s'han ensorrat i s'han jugat la victòria en els darrers instants. Amb 81-80, Henry ha tret una falta de picaresca a Bassas. Però el base del Baskonia només ha anotat un tir lliure. I amb 11 segons per disputar-se, Ribas ha anat cap a dins i l'ha obert al mateix Bassas, que amb una finta magistral sobre Henry, ha tingut el tir somiat per a qualsevol jugador. I no l'ha fallat.