Hanga deixa de formar part del Barça de bàsquet (@FCBBasket)

El Barça es referma en el liderat superant el Baskonia en un partit de gamma baixa (71-57)

El Barça seguirà líder de l'Eurolliga una jornada més, però Jasikevicius no deu estar gaire content amb el partit del seu equip contra el Baskonia. 25 a 4 en el primer quart, però després molta ofuscació. Final resolt amb els cracs. I amb Hanga

Xevi BardoletActualitzat

El Baskonia venia de 5 victòries seguides a Europa, però el seu primer quart al Palau ha estat espantós. Ni amb Luca Vildoza, ni amb Pierria Henry, ni amb els dos directors de joc a pista. Especialment horrorós ha estat aquest segon, capaç d'enlluernar o de fer perdre el nord al seu equip. 4 punts en un quart, un drama. I el Barça, que no havia començat fi, s'ha disparat fins al 25 a 4 amb Mirotic i Higgins produint a ple rendiment.

Però, en el següent període, han estat els de Jasikevicius els que s'han col·lapsat. Calathes, a qui flotaven, ho fallava tot. Youssopha Fall intimidava a sota, i ell mateix, treia del pou l'atac del Baskonia. A més, Henry s'ha anat posant a tro. El Barça només ha anotat 8 punts en el segon període i, al descans d'un partit de poca volada, hi havia partit, 33-25.

No millorava el Barça en la represa, amb Calathes fora de partit -Bolmaro ha estat millor la poca estrona que ha jugat- i amb molta ofuscació general. Els d'Ivanovic tot just han anotat el seu primer en aquest tercer quart i han empatat a 40. Mirotic ha rescatat l'equip i amb un triple de Calathes, ara sí, s'ha entrat en l'últim parcial amb tot obert, 40 a 35.

Tampoc pintava fina la cosa en l'arrencada del darrer quart, però el Barça sempre té la defensa per resoldre moments difícils. Amb Hanga al capdavant en aquest apartat. I a més, l'hongarès volador s'ha il·luminat per fer una esmaixada descomunal. I després ha clavat un triple. Ell ha empès l'equip. El triple ha estat clau avui, perquè un de Higgins i un de Mirotic tot seguit han obert un forat d'11 punts a 3 minuts que ha tancat un partit molt fluixet dels dos equips.