Segona Divisió

El Barça B suma el primer triomf de la temporada al Miniestadi i enfonsa encara més el Nàstic (1-0)

El Barça B s'ha endut la victòria en el derbi català de Segona A i, de passada, ha agreujat una mica més la situació crítica de Joan Carles Oliva a la banqueta del Nàstic. La victòria del filial blaugrana, la primera de la temporada al Miniestadi aquesta temporada, ha estat per la mínima gràcies a un solitari gol de Carmona al minut 39. A la represa, l'àrbitre no ha xiulat un clar penal a favor dels granes per unes clares mans de Muniesa i, tot i intentar-ho, el conjunt tarragoní ha marxat del Mini amb les mans buides i seguirà una jornada més com a cuer de la classificació.

Els jugadors del Barça B han saltat a la gespa del Miniestadi amb una samarreta per donar ànims a Ilie, que continuarà de baixa per complicacions en una lesió que s'està allargant més del que estava previst. Tot i les baixes importants d'Isaac Cuenca, Montoya i Gerard Deulofeu, convocats per Guardiola amb el primer equip, el filial blaugrana ha començat dominant davant un Nàstic necessitat de punts i que ha resistit com ha pogut les primeres escomeses ofensives dels homes d'Eusebio.

Carlos Carmona, molt actiu, ha posat a prova Rubén Pérez en dues ocasions pràcticament consecutives. Primer amb un xut llunyà que el porter grana ha desviat amb problemes i després amb una rematada a la sortida d'un córner que ha refusat un defensa. El Nàstic ha cedit descaradament la iniciativa al seu rival i ha buscat sorprendre en algun contraatac ràpid. Peragón ha intentat sense gaire fortuna batre la porteria d'un Oier que poc després ha comès una greu errada en l'intent de blocar una pilota que Adrián Luna, sense gaire angle, no ha pogut aprofitar.

El plantejament inicial de Joan Carles Oliva era poder arribar al descans amb l'empat inicial, però el bon treball defensiu del Nàstic ha saltat pels aires al minut 39. Un mal refús d'Álex Ortiz l'ha aprofitat Carmona per afusellar Rubén i posar el Barça B per davant en el marcador per primera vegada aquesta temporada al Miniestadi.

El Nàstic reclama un penal

La segona meitat ha començat amb polèmica arbitral. El gallec Amoedo Chas no ha vist unes clares mans intencionades de Muniesa a l'interior de la seva àrea, un penal clar que a més hauria suposat l'expulsió del defensa blaugrana, que ja tenia una targeta groga. Les protestes justificades dels jugadors i la banqueta del Nàstic no han fet canviar d'opinió el col·legiat gallec, inflexible en la seva decisió.

El Barça B ha seguit mantenint el domini de la pilota tot i que el Nàstic ha intentat estirar les seves línies per buscar l'empat. Oliva ha cremat totes les naus fent entrar jugadors ofensius com Tuni i Álvaro Rey, però ha estat el filial blaugrana qui ha disposat de la millor ocasió per fer el 2 a 0. Rafinha, sota l'atenta mirada del seu pare Mazinho a la grada, ha xutat al lateral de la xarxa després d'una gran jugada personal.

Al minut 73, Eusebio ha fet entrar Jonathan Soriano, que ha estat rebut amb una gran ovació en la seva reaparició després de tres mesos de baixa per una lesió al genoll. L'entrada del "pichichi" de la Segona A la temporada passada ha estat el millor al·licient per un tram final de partit emocionant. Xisco Campos ha tingut la millor ocasió del Nàstic per empatar però Oier ho ha evitat i, en la jugada següent, ha estat Rubén qui s'ha lluït per evitar la sentència de Jonathan. L'1 a 0 ha estat definitiu, un resultat que permet al Barça B sumar la primera victòria de la temporada al Mini, la tercera de forma consecutiva, i que enfonsa encara més el Nàstic a la cua de la classificació. Amb aquesta nova derrota, el futur de Joan Carles Oliva a la banqueta grana penja d'un fil.