Futbol

Detenen a Bèlgica l'assassí d'Aitor Zabaleta per fer la salutació nazi

El grup de seguidors d'"extrema dreta" va fer gestos neonazis al públic i a la policia, de manera que els agents van tenir "raons per pensar que estaven planejant alguna cosa"

Actualitzat

Ricardo Guerra, el seguidor d'ultradreta de l'Atlètic de Madrid que el 1998 va assassinar d'una punyalada el seguidor de la Reial Societat Aitor Zabaleta, va ser detingut a Bruges (Bèlgica) la setmana passada al costat d'un grup de 30 neonazis, per fer la salutació nazi davant la policia belga.

Segons han confirmat aquest dilluns fonts policials, els radicals van ser detinguts als voltants de l'estadi Jan Breydel dimarts passat, abans del partit de Lliga de Campions entre l'Atlètic de Madrid i el Bruges (0-0). El grup de seguidors d'"extrema dreta" va fer gestos neonazis al públic i a la policia, de manera que els agents van tenir "raons per pensar que estaven planejant alguna cosa", han explicant les fonts.

"Semblava que anaven a començar una baralla", van assenyalar les fonts policials, que han afegit que els ultres van ser alliberats després del partit, entre les 3 i les 4 de la matinada d'aquella mateixa nit.

Guerra va ser sentenciat a 17 anys de presó per l'homicidi de Zabaleta per l'Audiència Provincial de Madrid, en una sentència que va ser recorreguda i confirmada després pel Tribunal Suprem el novembre del 2001. Purgava la seva condemna en tercer grau en un centre d'inserció social i va viatjar amb un grup de radicals.

Anar al contingut