Sant Jordi 2020

De Totti a Orwell i d'Agassi a Casasses: les recomanacions del món de l'esport per a un Sant Jordi diferent

Àlex OlivaActualitzat

Aquest és un Sant Jordi diferent, sense parades de llibres al carrer i sense cues a les llibreries. Però amb les mateixes ganes de llegir de cada any. A Esport3 hem recollit algunes recomanacions d'esportistes, entrenadors i periodistes. I hi ha de tot: molts llibres relacionats amb l'esport i molts altres que no hi tenen res a veure. Biografies, novel·les, dietaris i volums de poesia: tots tenen el seu espai en aquest recull.

 

 

Ona Vegué, jugadora del KH-7 BM Granollers

L'Ona ens recomana tot un clàssic: 1984, de George Orwell:

"Una novel·la política, que es basa en la crítica als totalitarismes i la gestió del poder i que és una de les lectures necessàries al llarg d'una vida".

També ens parla de La caputxeta a Manhattan, de Carmen Martín Gaite:

 "Una novel·la de ficció molt senzilla, però amb un rerefons molt ampli que poden gaudir des dels més joves als més grans".

 

 

Toni Padilla, periodista

El cap d'Esports del diari Ara i periodista de la revista Panenka ens fa una doble recomanació. D'una banda, Indomable, cuadernos del fútbol africano, d'Alberto Edjogo-Owono: 

"Un futbolista sabadellenc que va anar a jugar a Guinea equatorial i que ens explica la història d'Àfrica a través del futbol".

I també El cavaller suec, del novel·lista austríac Leo Perutz: 

"Un fascinant relat de realisme màgic situat a l'Europa del segle XVIII".

 

 

Pep Antoni Roig, escriptor i entrenador del CFS Eixample

Roig és un dels pocs entrenadors del nostre país que també és novel·lista. Dirigeix l'equip de futbol sala femení de l'Eixample i fa dos anys es va estrenar a les llibreries amb la novel·la Abans de la boira. Per aquest Sant Jordi ens recomana El nus la flor, del poeta Enric Casasses, el darrer Premi d'Honor de les Lletres Catalanes:

"Un llibre inclassificable, un autèntic artefacte artístic, el quadern de bitàcora d'una història d'amor en la qual Casasses ens va desvelant tots els detalls a partir de breus narracions, apunts de dietari i mig centenar de poemes".

 

 

Anaïr Lomba, jugadora del RCD Espanyol

Una periquita de sempre, Anaïr Lomba, ens recomana l'autobiografia d'un futbolista que sempre es va mantenir fidel al seu club, la Roma: Un capitán, escrit per Francesco Totti amb la col·laboracio de Paolo Condò.

"'One club man', res més a dir. És una història, la del jugador que es manté tota la vida al mateix club, que no acostuma a passar ara mateix al món del futbol."

El llibre favorit d'Anaïr, però, és tot un clàssic de la literatura esportiva, Open, d'André Agassi.

"Em sembla brutal com és capaç de transmetre tot el que ha fet per arribar on ha arribat, el seu patiment i el seu sacrifici."

La jugadora de l'Espanyol ens deixa dues recomanacions més per a aquest Sant Jordi. D'una banda, 3 minutos 40 segundos, d'Ona Carbonell, i Un mundo nuevo, el dietari de Mauricio Pochettino durant la seva etapa al Tottenham, escrit a quatre mans amb el periodista Guillem Balagué.

 

 

Isaac Vilalta, periodista

El periodista de Catalunya Ràdio i fundador de la revista Volata ens porta dos títols relacionats amb el ciclisme. Per als mitòmans, Merckx, mitad hombre, mitad màquina, de William Fotheringham:

"Un retrat de l'obsessió d'Eddie Merckx per convertir-se en el més gran de la història".

I també ens proposa l'últim llibre d'Ander Izaguirre, Pirenaica, una crònica de costa a costa recorrent el Pirineu.

 

 

Edu Castro, entrenador del Barça d'hoquei patins

El tècnic blaugrana és un enamorat dels llibres i sempre que en té ocasió predica les virtuts de la lectura. Per a aquest Sant Jordi ens recomana La vida a la menuda, de Miquel Pairolí:

"És un diari intimista, sensible, proper, que descriu realitats molt pròximes del nostre país. Aquells detalls que fan la vida més agradable. Per mi, aquest llibre ha estat tot un descobriment i és un plaer compartir-lo amb tothom".

ARXIVAT A:
Sant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut