Jocs Olímpics

Completen la construcció del nou estadi olímpic de Tòquio 2020

El nou Estadi Nacional, dissenyat per l'arquitecte japonès Kengo Kuma i amb capacitat per a 60.000 espectadors, acollirà les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs de l'any que ve, així com les competicions d'atletisme i futbol

Actualitzat

Els treballs de construcció del nou Estadi Nacional japonès, seu principal dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, han acabat a un mes de la seva estrena oficial, segons ha informat l'organisme propietari del complex.

Segons el Consell d'Esports del Japó (JSC), els últims retocs de construcció van acabar el dijous passat i només falta la inspecció final abans de l'acte d'inauguració del pròxim 21 de desembre.

El nou Estadi Nacional, dissenyat per l'arquitecte japonès Kengo Kuma i amb capacitat per a 60.000 espectadors, acollirà les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs de l'any que ve, així com les competicions d'atletisme i futbol.

La seva construcció va començar el desembre del 2016, més d'un any després del previst, a causa que el disseny original, obra de l'arquitecta angloiraquiana Zaha Hadid, va ser descartat i substituït pel del nipó, després que els costos es disparessin. El cost final de l'estadi ha estat d'uns 150.000 milions de iens (uns 1.250 milions d'euros o 1.380 milions de dòlars).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut