La gespa de Montjuïc es podrà continuar regant durant la segona volta de la temporada si les mesures entren en vigor
La gespa de Montjuïc es podrà continuar regant durant la segona volta de la temporada si les mesures entren en vigor
futbol

Barça, Girona i Espanyol, sense dutxes si volen seguir regant la gespa

Forma part de les noves mesures previstes pel govern si al gener s'entra en fase d'emergència per la sequera

Redacció Esport3Actualitzat

Ha de ploure, però si continua sense fer-ho en les pròximes setmanes el sistema Ter-Llobregat entrarà en fase d'emergència al gener i això comportarà l'aplicació de les noves mesures d'estalvi d'aigua que dimarts va anunciar el govern. Una d'aquestes mesures afecta directament els clubs professionals de futbol de Catalunya, com el Barça, el Girona o l'Espanyol.

El Departament d'Acció Climàtica preveia prohibir el rec als camps de futbol, però, com informa El Periódico, la mesura finalment es desarà al calaix temporalment si els clubs assumeixen un compromís. Els esports federats que ho necessitin podran continuar regant les gespes dels camps, tant naturals com artificials, però per compensar-ho hauran de tancar les dutxes dels vestidors.

Jugadors i entrenadors com Xavi Hernández, partidari a ultrança del rec adequat de la gespa per garantir una pràctica idònia del futbol, es poden sentir alleujats.

El conseller David Mascort va dedicar unes paraules al cas concret del FC Barcelona i a la necessitat de compensar la despesa excessiva d'aigua tancant dutxes:

"El Barça consumeix aigua a l'estadi de Montjuïc, a la ciutat esportiva, en diferents llocs, el que ha de fer el Barça és compensar l'aigua que gasta regant, estalviant-la en les dutxes, sigui del mateix estadi de Montjuïc, sigui de la ciutat esportiva."

No cal dir que la mesura, pensada per a tots els nivells de l'esport --base, amateur i professional--, també incidirà en els equips visitants.

Coincidint amb el duel català de diumenge passat, el Barça i el Girona van ratificar el seu compromís amb la lluita contra la sequera, amb la firma d'un document en què manifesten la seva predisposició a aplicar totes les restriccions.

Anar al contingut