Sabalenka aixeca el trofeu de l'Obert d'Austràlia (Reuters)
Tenis

Aryna Sabalenka guanya el seu primer Grand Slam a Austràlia

La bielorussa ha superat en tres sets (4-6, 6-3, 6-4) Elena Rybakina, del Kazakhstan, amb remuntada inclosa

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El primer set ha començat amb un intercanvi de serveis molt notable per part de totes dues, però Rybakina ha pogut trencar en el tercer joc. Això li ha permès jugar amb tranquil·litat, encert i una solidesa espectacular. Sabalenka ha lluitat per recuperar el servei, cosa que ha aconseguit en el 8è joc. Amb el 4 a 4, semblava que s'obrien les portes a un final de set igualat, però no ha estat així.

La bielorussa ha acabat sent víctima de les seves dobles faltes. En total n'ha fet 5 en el primer set i especialment dolorosa ha estat la que ha fet en l'últim punt del 9è joc. 5-4 per a Rybakina, que no ha perdonat en el joc següent per tancar el primer parcial en 35 minuts.

Era el primer set que perdia Sabalenka en tot el 2023, ja que va guanyar el torneig d'Adelaide sense cedir-ne cap i a l'Obert d'Austràlia va arribar a la final també amb un recorregut immaculat.

En el segon set, Sabalenka ha continuat intentant sorprendre Rybakina. Ho ha aconseguit en el quart joc. Trencament de servei i 3 a 1 per a la bielorussa. Pocs minuts després, ja tenia el 4 a 1 a la butxaca després d'un joc ple d'alternatives, on de fet, Rybakina ha arribat a tenir una pilota de trencament. La irregularitat de Sabalenka, en aquesta ocasió, l'ha compensada la bielorussa amb bons cops en els moments clau.

Anar per davant en el marcador li ha donat confiança. 6 a 3, al capdavall, tancant l'últim joc amb un espectacular servei directe de segon servei, i després d'haver col·locat 22 cops guanyadors, el doble que Rybakina. 

Igualtat absoluta en el set decisiu. Tots dues eren ben conscients que una pèrdua de servei, en un partit entre dues jugadores capaces de servir per sobre dels 190 Km per hora, podria ser la sentència. Sabalenka ha premut l'accelerador i a la quarta oportunitat que ha tingut per trencar-li el servei a la campiona de Wimbledon, ho ha aconseguit.

Es posava la bielorussa amb 4 a 3 i servei i per tant, en una immillorable situació per guanyar el seu primer Grand Slam. I no l'ha desaprofitat. A la quarta pilota de partit ha aconseguit el seu somni: ser campiona de Grand Slam, la primera vegada que aconseguia classificar-se per jugar el partit definitiu.

Sabalenka serà dilluns la nova número 2 mundial, igualant el seu millor rànquing, mentre que Rybakina entrarà per primer cop entre les deu primeres del món. Serà la número 10.

 

Una de les primeres felicitacions que ha rebut Aryna Sabalenka per la victòria ha estat d'una de les seves millors amigues al circuit, la begurenca Paula Badosa.

        

Anar al contingut