Arxivada la causa de Jaume Roures al Barçagate
Jaume Roures en una imatge d'arxiu (EFE)
Barça

Arxivada la querella de Roures contra Bartomeu pel Barçagate

La jutgessa ha arxivat la causa en considerar que cap de les publicacions que va fer l'empresa I3 Ventures, contractada pel Barça, sobre el director general de Mediapro es pot considerar injúria o calúmnia

AgènciesActualitzat

La titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona explica que "no hi ha indicis que el Sr. Bartomeu (llavors president del FCB) i el Sr. Masferrer (director de l'Àrea de Presidència) contractessin I3 Ventures, perquè, mitjançant la creació de comptes, incloguessin en aquests i publiquessin en xarxes socials continguts dirigits a faltar el respecte i a imputar delictes al querellant (Jaume Roures)".

Sobre les possibles injúries, la jutgessa argumenta que "es tracta de comentaris lletjos, inadequats, innecessaris, que diuen més de qui els fa que de qui els rep, no són desitjables però, per la seva entitat i estant referits a un personatge públic, el sr Roures ho és, no poden ser considerats com unes injúries de caràcter greu, i les lleus són atípiques i queden despenalitzades".

D'altra banda, també descarta que siguin constitutives de delicte les possibles calúmnies. Per genèriques i per no estar referides a fets concrets, no tindrien rellevància penal expressions com ara "acollir etarres a casa, suborns, finançador del cop d'estat, fa xantatge als mitjans amb el futbol, pressions, abusos laborals i corrupció, mangant". I puntualitza que "els comentaris en què sí que s'imputen fets determinats i més concrets, que poguessin ser constitutius de delicte, es refereixen a fets ja publicats a la premsa amb anterioritat".

Segons informa EFE, la part demandant recorrerà la sentència.

Més enllà d'aquesta querella per injúries i calúmnies interposada per Roures, en el cas Barçagate Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer, Carlos Ibáñez (propietari de Nicestream), Román Gómez-Ponti (excap dels serveis jurídics del Barcelona) i Òscar Grau (exdirector general del club) estan sent investigats per possible administració deslleial i corrupció entre particulars.

ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut