Futbol

Antoni Trilla: "Encara no sabem quan es podrà tornar a jugar amb públic amb normalitat als estadis de futbol"

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic assegura que encara estem molt lluny de la tornada a la normalitat pel que fa a la presència de públic als estadis de futbol

Xavi LemusActualitzat

Les principals lligues es pregunten si podran tornar a competir i com ho faran. El president de la Lliga Professional de Futbol, Javier Tebas, s'ha atrevit a posar data per al retorn de la competició cap a finals de maig o principis de juny. Però ara mateix no solament es debat la represa de la competició, sinó si es podran omplir els estadis i pavellons. Una de les possibles solucions de cara ja a la propera temporada seria, per exemple, reduir l'aforament, segons el doctor Antoni Trilla, que a banda de ser el cap d'Epidemiologia del Clínic, també forma part del consell d'experts del govern d'Espanya.

La imatge del Camp Nou ple a vessar es trigarà mesos a poder tornar-la a veure. El mateix que les graderies plenes de seguidors espanyolistes animant el seu equip. Segons els especialistes mèdics estem encara molt lluny de la tornada a la normalitat pel que fa a la presència de públic als estadis de futbol.

"En aquests moments encara no sabem quan es podrà tornar a jugar amb públic amb normalitat als estadis de futbol o de qualsevol esport a l'aire lliure. És probable que es pugui considerar de cara a la pròxima temporada, a partir del mes de setembre. Però haurem d'esperar a veure quina és l'evolució del Covid-19 i potser introduint algunes variacions, com, per exemple, que no hi hagin aglomeracions de públic, amb distància entre els espectadors".

Encara més complicat serà el retorn als pavellons esportius, on el contacte amb el públic també és directe i amb una ventilació pitjor que als estadis oberts. Més optimista és el pronòstic pel que fa a la tornada als entrenaments i, unes setmanes més tard, el que serien els partits a porta tancada.

"Respecte al risc dels entrenaments pel que fa als jugadors s'enten que aquest risc és més baix, lògicament l'acumulació de persones és menor en un entrenament. I el contacte físic dels jugadors durant un partit, que existeix, tampoc és un factor de risc, especialment per la brevetat del contacte".

Un món del futbol que igual que la resta de la societat tornarà a recuperar el pols, però segurament amb uns condicionants que marcaran un abans i un després d'aquesta pandèmia.

"Més tard o més d'hora haurem de tornar a la normalitat, incloent-hi les competicions esportives. Encara que es pugui fer d'una forma esglaonada, més ordenada i una mica diferent de com ho enteníem fins ara".

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut