El moment que ha indignat Aleix Espargaró
El moment que ha indignat Aleix Espargaró
motogp

Aleix Espargaró s'indigna amb Marc Márquez i salten espurnes a Jerez: "És una vergonya"

Enganxada de declaracions entre els dos pilots catalans després d'una controvertida maniobra del cerverí en els primers entrenaments del GP d'Espanya. A Portugal, Aleix ja es va queixar del pilotatge d'Alex Márquez

Redacció Esport3Actualitzat

No només els motors s'han escalfat en la primera jornada del GP d'Espanya de motociclisme. Després dels entrenaments d'aquest divendres, dos dels pilots catalans amb més experiència de la categoria reina, Aleix Espargaró i Marc Márquez, han protagonitzat una enganxada que ha desencadenat una controvertida maniobra del Tro de Cervera.

El granollerí d'Aprilia, tercer a la classificació del mundial, s'ha indignat amb el comportament del vuit vegades campió del món, a qui ha acusat d'esperar el pas d'altres pilots per enganxar-se a la seva roda i posar-se a rebuf per millorar els temps. Segons Espargaró, el d'Honda és reincident en una actitud que ha definit de "vergonyosa":

Porta molt de temps fent-ho sempre a la meitat de la pista i no és normal. Avui ho fa fet amb el meu germà (Pol, també d'Honda), amb Gardner, després amb Oliveira i finalment amb mi. Ha estat prop d'un minut aturat. No ho entenc, és una vergonya.

No ha estat el millor divendres de la vida de Márquez, que ha caigut dues vegades sobre l'asfalt de Jerez. Tot i que ha pogut tornat a sortir a rodar, el cerverí no ha pogut evitar un temps discret, i ja en aquell moment ha rebut una escridassada de part d'Aleix Espargaró. Un cop ha baixat de la moto, ben enfadat, el guanyador a l'Argentina ha comparat el potencial de la seva escuderia i la del Tro:

Què fa Márquez esperant a l'Aprilia per fer una volta a Jerez? No ho entenc. Li cal una Aprilia per fer una volta el divendres? Un pilot amb tants títols ha d'esperar-se un minut? Parlen molt de Moto3 [categoria en què es penalitza aquest pilotatge] però al final és pitjor MotoGP.

Márquez contesta amb ironia

Marc Márquez afrontava el 2022 com l'any en què volia deixar enrere els problemes de salut, però entre la diplopia, que li ha seguit fent la guitza, i les trompades, ocupa l'onzena posició del Mundial. Sobre les paraules d'Espargaró, el de la Segarra ha tirat d'ironia i li ha recomanat "gaudir" del moment dolç que travessa:

Si aquest any l'Aleix va ràpid, i li busquem el rebuf, hauria d'estar orgullós, perquè normalment ocorre l'oposat. Però l'Aleix es queixa per tot, no li vull donar més "bombo". Quan m'hi feien a mi, em sentia orgullós.

Cap dels dos han quedat entre els deu primers i dissabte, al tercer lliure, hauran de buscar el passi directe a la Q2. El fet que estigui tot tant ajustat provoca que tant sol unes mil.lesimes de distància et portin a lluitar per la pole o a no entrar en la Q2 i sortir, com a mínim, més enllà de la quarta línia de la graella.

MotoGP ha entrat en una dinàmica de molta competitivitat, sense que ningú marqui la pauta com la temporada passada amb Fabio Quartaro o abans amb Marc Márquez. Potser ara amb l'arribada dels circuits europeus algú comença a manar a la categoria reina.

Dues sagues de germans a l'elit de les dues rodes

La convivència entre és les dues sagues de germans a l'elit de les dues rodes, els Espargaró i els Márquez, acostuma a ser pacífica però el cert és que, darrerament, ha passat alguna turbulència. Cal recordar que en l'última cita del campionat a Portugal, Aleix Espargaró ja va acusar al germà petit de Márquez, Àlex, de "topar amb ell" i fer-li perdre temps.

Aquest divendres tots dos han mantingut una breu conversa sobre el que va passar a Portugal i també a Indonesia. L'Àlex li deia que a Mandalika li va demanar disculpes perquè va ser culpa d'ell, però respecte a Portugal no hi ha hagut consens sobre qui tenia la raó. 

Anar al contingut