Venècia, inundada per una "acqua alta" inesperada

Néstor GómezActualitzat

De poc ha servit disposar des de fa dos mesos del sistema de barreres per evitar les contínues inundacions a Venècia.

Les pluges intenses i els forts vents han provocat un augment del nivell del mar i s'han tornat a inundar els carrers de Venècia. Els butlletins meteorològics emesos dies abans pronosticaven unes pluges que implicarien un augment del mar fins als 120 cm, un nivell per sota dels 130 cm en el qual les barreres es posen marxa. Però la realitat és que el nivell ha pujat fins als 145 cm, a causa del vent fort de sud, anomenat sirocco, que empenyia l'aigua cap a la ciutat i impedia el desguàs dels dos rius situats a prop de Venècia.

El sistema de 78 comportes d'inundació, conegut amb el nom de Mose, protegeix l'entrada de la llacuna veneciana de les marees de fins a 3 metres. Ara bé, el seu funcionament no és instantani i necessita un preavís de 48 hores per activar-se. Les autoritats de la ciutat ja han demanat protocols més ràpids per activar el Mose i així afrontar els canvis meteorològics sobtats.

Durant les properes hores, el nivell de l'aigua baixarà fins a 120 cm i demà s'espera que torni a pujar fins als 135 cm.

Fa poc més d'un any, Venècia va viure la segona marea alta més important de la seva historia en arribar l'aigua a una alçada màxima de 187 cm.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut