Transhumància de milers d'ovelles a la Vall Fosca

Milers d'ovelles transiten per Senterada, la porta d'entrada a la Vall Fosca, per anar a les pastures d'estiu

Néstor GómezActualitzat

Imatges impressionants del gran nombre d'ovelles que estan fent la transhumància des de la Conca de Tremp cap als camps verds i plens d'aliment de les muntanyes de la Vall Fosca (imatges facilitades per Jordi Peró).

La transhumància comença quan ja s'han ajuntat tots el ramats dels diferents pastors, abandonen les terres baixes on els ramats han passat l'hivern i enfilen camí amunt cap a les muntanyes. Unes muntanyes lliures de neu que han deixat un paisatge verd amb pastures noves i fresques que s'aprofitaran per a la ramaderia.

 

Els ramats d'ovelles seran a muntanya fins a finals de setembre, pels volts de Sant Miquel, moment en el qual abandonaran les zones altes de muntanya, es trien els ramats per part de cada pastor i fan el camí de tornada a les terres baixes, on passaran l'hivern.

Aquesta activitat ramadera també té lloc al llarg i ample de tot el Pirineu i amb procedència ben llunyana dels ramats, com des de les àrees de la Costa Brava o les comarques de Barcelona i Tarragona. La transhumància té els orígens en època preromana, així que valorem-la, és el respecte a la natura, als animals i a una feina singular.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut