Som davant la nevada més important de la temporada al Pirineu Oriental, Montseny, Guilleries i Collsacabra

La primera llevantada de l'hivern pot deixar 40 cm a cotes superiors als 1.500 metres

Néstor GómezActualitzat

Si fins ara, les precipitacions i les nevades havien descarregat sobre el Pirineu Occidental, aquest cop, amb la pertorbació mediterrània ara toca pluges abundants i nevades copioses a les comarques de Girona i de Barcelona.

Joanetes, la Garrotxa - @Ferran88_meteo

Aquestes precipitacions es reben amb els braços oberts perquè serà molt abundants per donar a beure als boscos, recarregar els aqüífers i fer augmentar els cabals dels rius i aturar el descens de les reserves d'aigua de les conques internes. Ara bé, faltaran més pertorbacions com aquesta per revertir la situació de sequera i, unes quantes més per sortir de l'actual situació de sequera. Aquí teniu les precipitacions.

Entre 10 i 40 cm al Ripollès i a la serralada Transversal

Les capçaleres del Ter i del Freser seran les grans beneficiades amb aquesta situació de llevant, on es poden acumular més de 40 cm. És la nevada més important de la temporada d'hivern. Fora d'aquesta zona, si bé la neu pot arribar a les muntanyes del prelitoral i al massís del Port, serà el Montseny, les Guilleries i el Collsacabra on els gruixos seran més importants, de 10 a 80 cm. A més, on no agafi, la pluja serà molt abundant.

 

Mireu el mapa d'avisos per acumulació de neu i de precipitació emesos per Meteocat. Unes pluges que poden superar els 100 mm durant l'episodi a les Terres de l'Ebre i a l'interior de les comarques de Girona i de Barcelona.

 

Aquí teniu un recull de les nevades que durant el matí han caigut a la meitat est del país.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut