Imatge satèl·lit d'Otis

Otis, de tempesta tropical a huracà de categoria 5 en menys de 24 hores, impacta contra Acapulco amb vents de 260 km/h

Sorpresa meteorològica en formar-se un huracà de categoria 5, la més alta de l'escala Saffir-Simpson, en menys de 24 hores i quan cap model meteorològic ho preveia. Una situació de perillositat extrema la que viu Acapulco i la façana del Pacífic de Mèxic davant l'embat d'Otis amb temps molt sever.

Imatge satèl·lit d'Otis (Zoom_earth)

Si bé dimarts al matí s'esperava que la tempesta tropical arribés a Acapulco i avancés terra endins, tal com ha passat, el que no s'esperava és una intensificació tan sobtada que, de ben segur, serà motiu d'estudi durant els propers mesos. Fixeu-vos en les traces previstes d'ahir per a avui de la intensitat d'Otis. Cap model pronosticava que assoliria la categoria d'huracà, però la realitat la podeu veure pintada amb traça puntejada.

Efectes sobre Acapulco

A primera hora del matí, hora catalana, l'huracà Otis arribava a Acapulco amb una potència esfereïdora. Tal com mostra les imatges de @zoom_earth.

Durant aquesta matinada, abans que Otis toqués terra, generava vents màxims sostinguts de 260 km/h, amb cops de 315 km/h, i la pressió atmosfèrica en el centre de l'huracà era de 927 hPa, quan 24 hores abans era de 1.000 hPa. S'esperen pluges de 250 mm a l'estat de Guerrero i onades de 8 a 10 metres a la seva costa.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut