Misteriós núvol nocturn causat per un assaig francès amb un míssil balístic

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte al vespre, molts espectadors van avisar d'un misteriós núvol o una mena de resplendor que es va poder veure al cel nocturn durant uns minuts.

Núvol misteriós des de Cardona (Montse Canal)

 

Es van compartir fotografies, fins i tot vídeos, com aquest gravat des de Sant Fost de Campsentelles o Blanes per càmeres de detecció de bòlids.
 

 

 

Míssil francès

La Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits (SPMN)-CSIC va apuntar que el núvol va ser el resultat d'una prova de l'exèrcit francès amb un míssil balístic. La desintegració de la fase final del coet i el combustible sobrant haurien generat el núvol en expansió.

 

 

Posteriorment, el Ministeri de Defensa francès va comunicar amb aquesta piulada l'assaig que va dur a terme amb un míssil M51 sense càrrega explosiva. El van llançar des de Biscarròssa, a la regió de la Nova Aquitània.

 

 

Vist des de molts indrets del sud d'Europa

El misteriós núvol es va albirar des de diversos indrets de Catalunya, però també des d'altres indrets del sud d'Europa. Aquí teniu una fotografia feta al voltant de les 19.20 per l'Àlex Roca des d'Hortoneda, mirant en direcció nord-oest i amb l'estel Vega, de la constel·lació de la Lira, dins del quadre.

Núvol misteriós des d'Hortoneda (Àlex Roca)

 

Mercè Monzonís també va fotografiar el fenomen al voltant de les 19.25, des de Durro, a la Vall de Boí. Reporta que el núvol es va esvair al cap d'uns 15 minuts.

Núvol misteriós des de Durro (Mercè Monzonís)

A la secció de Fotos del portal del temps també trobareu alguns exemples més, com aquesta imatge presa des de Font-rubí per l'Álvaro Angosto.

Núvol des de Font-rubí (Álvaro Angosto)

 

Per les xarxes socials trobareu més exemples de com s'ha vist el núvol des d'Espanya o Itàlia.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut