Situació històrica al golf de Mèxic per dues tempestes tropicals simultànies: Marco i Laura

Alberto AlcántaraActualitzat

A cada hora que passa, la situació meteorològica prevista al Carib adquireix més característiques d'excepcionalitat, per la presència de dues tempestes tropicals que avancen al mateix temps i en direcció a la costa dels Estats Units. Segons el Servei Meteorològic Nacional dels EUA (NWS), no hi havia dos ciclons tropicals simultanis en aquesta zona des del 1933. L'últim pronòstic fa pensar que tots dos arribaran a la categoria d'huracà.

Les tempestes tropicals Marco i Laura, a vista de satèl·lit (NHC)

Incertesa

Caldrà seguir cada actualització de les previsions dels centres d'huracans, perquè hi ha molta incertesa. Segons el pronòstic disponible a primera hora de diumenge, tant la tempesta Laura com el Marco assoliran la categoria d'huracà. Aquí teniu el pronòstic que fa Tropical Storm Risk.

Previsió per a les tempestes tropicals Marco i Laura (Tropical Storm Risk)

Marco

El pronòstic per al Marco ha canviat força des de dissabte: s'ha desviat de la península del Yucatán i aniria a parar directament a la costa de Louisiana, als Estats Units. A més de canviar de direcció, el pronòstic també ha canviat pel que fa a la intensitat del sistema tropical. El Marco arribaria a la categoria d'huracà aquest diumenge. Aquí teniu la projecció del Centre Nacional d'Huracans (NHC) de la NOAA.

Pronostic per a la tempesa tropical Marco (NHC)

Laura

El cicló Laura pot tenir uns efectes més devastadors, perquè travessarà pel bell mig de les illes del Carib, i afectarà directament la República Dominicana, Haití o Cuba, entre d'altres, encara com a tempesta tropical. El punt d'impacte final també podria ser la costa de Louisiana.

Pronostic per a la tempesa tropical Laura (NHC)

El Laura arribaria dimecres a la costa dels Estats Units amb categoria d'huracà, però els seus efectes ja es noten a zones com Puerto Rico o la República Dominicana. 

 


Incertesa

La proximitat dels dos sistemes tropicals serà una oportunitat per veure una interacció coneguda com a "efecte Fujiwhara", una mena de  "ball", amb uns passos que depenen de la mida i la distància entre les dues pertorbacions, i que afegeix incertesa al pronòstic.
 

L'huracà Genevieve, desfet

El tercer sistema tropical en la zona, tot i que cap a la banda del Pacífic, ja s'ha desfet. Es tractava de l'huracà Genevieve, que ha afectat aquests dies la península mexicana de Baixa Califòrnia. Hi va passar molt a prop com a huracà de categoria 1, tot i que abans havia arribat a tenir categoria 4.
 


L'huracà ha provocat inundacions i problemes derivats de la maror ciclònica. S'ha de lamentar la mort de dues persones ofegades a la localitat de Los Cabos.

 

Les autoritats també han informat de quatre morts per les inundacions a Oaxaca, un dels primers estats que va rebre l'embat del cicló tropical.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut