Mànega matinal a la costa i pla Inuncat activat per pluges intenses

Activat l'Inuncat en fase d'emergència per les fortes pluges a l'est del país

Néstor GómezActualitzat

Persisteix el temps insegur a casa nostra amb una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera que comporta l'aparició de fenòmens severs.

Aquest matí n'hem tingut un davant la costa central vist des de Vilanova i la Geltrú i des de Castelldefels, entre altres indrets. Ha estat una gran mànega que s'ha format a partir dels gran cumulonimbus que hi havia enfront de delta del Llobregat. Les pluges intenses descarregaven amb força sobre el mar i des de la costa es podia observar la gran nuvolada, les cortines d'aigua i la mànega.

Inuncat activat per ruixats locals i intensos

Tarda ben insegura i inestable a la meitat est del país. A les comarques de Girona i de Barcelona, poden descarregar xàfecs intensos i puntuals que poden anar acompanyats de calamarsa. Meteocat té activat l'avís per intensitat de pluja, més de 20 l/m² en 30 minuts. Són d'aquest tipus de pluja que pot caure el cel en una població i en la del costat no cau ni gota.

Un bon exemple d'aquests ruixats el tenim a la mateixa ciutat de Barcelona, on al Raval fins a les 13 h havien recollit 35 mm, dels quals 24 en 30 minuts, i a altres barris de la ciutat en el mateix moment no plovia.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut