L'huracà Hillary perd força però pot portar inundacions catastròfiques a Califòrnia i Baixa Califòrnia

Alberto AlcántaraActualitzat

L'hucacà Hillary continua el seu camí cap al nord de la península de Baixa Califòrnia, a l'oest de Mèxic, on tocarà terra aquest diumenge. Abans, però, ja hi han arribat les bandes exteriors de vent i precipitació, que ja han tingut efectes evidents. Reporten greus inundacions des de Santa Rosalía, com podeu veure en aquestes piulades.

 

 

 


El govern mexicà ha desplegat gairebé 19.000 soldats als estats més afectats per l'huracà, mentre que la companyia elèctrica federal ha enviat 800 treballadors i centenars de vehicles per fer front a eventuals interrupcions en el submistrament. El Centre Nacional d'Huracans (NHC) alerta d'inundacions potencialment catastròfiques a la península i al sud-oest dels Estats Units de cara als pròxims dies.

 

 

 

Segons l'informe de l'NHC emès la matinada de diumenge, el Hillary ha passat de categoria 4 a categoria 1 en l'escala de Saffir-Simpson les últimes 24 hores. Porta vents sostinguts de 150 km/h i ratxes superiors, i amb una pressió central de 968 hPa. El Hillary es mou en direcció nord nord-est a una velocitat de 30 km/h. Aquesta és la trajectòria prevista.

(NHC)

Previsiblement, el Hillary tocarà terra aquest diumenge a l'extrem nord de la península de Baja Califòrnia com a huracà de categoria 1. Si després arriba a Califòrnia com a tempesta tropical, serà la primera des del 1997.
 

 

El pronòstic de l'NHC preveu acumulacions de pluja d'entre uns 70 i 150 mm, però amb pics aïllats de més de 250 mm, arreu de la península. Això pot comportar inundacions sobtades i urbanes, sobretot a la part nord. La pluja també afectarà el sud-oest dels Estats Units, amb registres màxims d'uns 250 mm al sud de Califòrnia i al sud de Nevada.

Precipitació prevista entre dissabte i dimarts al migdia (NHC)

A banda de la pluja, la maror ciclònica també portarà risc d'inundacions costaneres i grans onades amb potencial destructiu.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut