L'AEMET certifica un nou rècord de calor absoluta a Espanya: 47,6 ºC a Còrdova

La temperatura es va assolir durant l'onada de calor de l'agost passat.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha certificat un nou rècord de calor absoluta a Espanya: els 47,6 ºC registrats a Còrdova el 14 d'agost del 2021, durant el transcurs d'una onada de calor. El nou rècord substitueix l'anterior dels 47,4 ºC registrats a Montoro (Còrdova) el mateix dia.

 

 

Dos rècords en un mateix dia

El 14 d'agost ja havia passat a la història meteorològica espanyola amb el rècord de Montoro i per ser el segon dia més càlid en el global de l'Estat des que hi ha registres.

Per un problema de transmissió de dades, l'AEMET no va comprovar que, pocs minuts abans del rècord de Montoro, l'estació automàtica de la Rambla de Còrdova havia registrat un valor superior de 47,6 ºC. La recuperació i anàlisis de les dades d'aquesta estació ha permès ratificar el nou rècord de la capital andalusa.

Onada de calor a Còrdova, agost de 2022 (EFE)

Fins al 14 d'agost, la temperatura més alta mai registrada a Espanya de manera fiable era de 47,2 ºC, mesurada el 13 de juliol del 2017, també a Montoro. L'AEMET ha explicat en un fil de piulades a Twitter com s'ha determinat la nova efemèride.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut