La borrasca Poly, la pitjor tempesta d'estiu als Països Baixos, provoca un mort i diversos ferits

La insòlita tempesta d'estiu va bufar amb cops de fins a 146 km/h i va provocar nombroses destrosses

Néstor GómezActualitzat

Una pertorbació molt profunda, batejada amb el nom de Poly, va passar pel nord dels Països Baixos durant la jornada de dimecres amb fortíssimes ventades que van arribar als 146 km/h, un fet més que excepcional.

Imatge de satèl·lit de la borrasca Poly del 6 de juliol (ZoomEarth)

Una dona va morir a Haarlem quan un arbre li va caure sobre el cotxe mentre circulava per aquesta població. A Amsterdam, diverses persones van resultar ferides per la caiguda de branques o per l'impacte d'objectes. Desenes d'arbres van caure a causa de les fortes ventades i van danyar cotxes i cases flotants que eren als canals de la ciutat. L'aeroport de Schiphol, a Amsterdam, un dels hubs més concorreguts d'Europa, va cancel·lar més de 400 vols.

 

L'Institut Nacional de Meteorologia ja havia advertit de l'activitat severa de la borrasca amb alerta vermella als habitants de la província d'Holanda del Nord, que inclou Amsterdam.

La pertorbació Poly és la pitjor que s'ha registrat al país durant els mesos d'estiu i la més forta des del gener del 2018. L'època de tempestes fortes als Països Baixos se sol donar entre l'octubre i l'abril. L'última gran pertorbació d'estiu, la primera des de feia més d'un segle, es va viure el 2015.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut