Llamp sobre el mar

En marxa el concurs del calendari de l'Organització Meteorològica Mundial per al 2021

RedaccióActualitzat

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha presentat la competició per al calendari meteorològic del 2021. L'OMM convida els aficionats a enviar fotografies artístiques de gran qualitat,  especialment aquelles que puguin servir per il·lustrar el tema del Dia Meteorològic Mundial 2021, "L'oceà, el nostre clima i el temps".

 

 

L'oceà com a tema principal

L'oceà cobreix el 70% de la superfície terrestre i emmagatzema més del 90% de l'excés de calor que generen les activitats humanes.  És un dels principals motors del temps i del clima mundial.

Per aquest motiu, l'OMM convida a enviar moltes imatges de l'oceà, així com el seu efecte sobre el temps, el clima i el cicle de l'aigua.

Premi

Les fotografies guanyadores apareixeran al calendari en línia de l'OMM 2021. Es presentaran a la pàgina web i a les plataformes de xarxes socials de l'organització, i es presentaran de manera destacada a les celebracions del Dia Meteorològic Mundial 2021.

L'OMM també promocionarà les imatges entre altres agències de les Nacions Unides, i les exhibirà durant la dècada de les Nacions Unides de Ciència Oceànica per al Desenvolupament Sostenible, que se celebrarà del 2021 al 2030. No hi haurà recompensa econòmica.

El concurs del calendari se celebra des del 2014, i en tot aquests anys ha guanyat en prestigi i reconeixement.

Record per a la pandèmia

En la nota de presentació del concurs, l'OMM recorda les circunstàncies extraordinàries que viviem a causa de la Covid-19, però recorda que la pandèmia és una oportunitat per reflexionar sobre com podem fer més per protegir el medi ambient i el planeta i per tornar a créixer millor després de la crisi econòmica.

 

Anar al contingut