#ElTempsdesdecasaTV3, èxit rotund amb més de 17.000 vídeos en dos mesos

Àlex Sancliment / Néstor GómezActualitzat

La campanya #ElTempsdesdecasaTV3, que es va iniciar pocs dies després de l'entrada del període de confinament, ha estat un èxit sense precedents en la secció de meteorologia de TV3, amb un únic protagonista, tu.

Des del 18 de març fins fa pocs dies, s'han superat els 17.100 vídeos que ens heu fet arribar a través de Twitter, Instagram o directament a través del portal del temps. Milers i milers de gràcies per la vostra participació, implicació i per voler compartir des de casa vostra el temps de feia. Hem descobert moltíssims indrets nous, racons del país que ens omplen de satisfacció.

Tomàs Molina, cap de la secció del temps, ens descriu com va arrencar la iniciativa:

L'Eloi Cordomí, que estava a casa en teletreball, va tenir la idea de demanar a tantes persones que havien de quedar-se a casa, que miressin per la finestra i compartissin el que veien a l'espai "El Temps". A la reunió telemàtica que vam fer van sorgir diferents noms per la campanya, "el tempsdesdelafinestra" va semblar en un principi el que triaríem, però finalment va ser "eltempsdesdecasaTV3" el que vam escollir. Totes i tots havíem de quedar-nos a casa, el temps l'hauríem de mirar també de casa estant.

Aquesta campanya ha canviat la forma de rebre la vostra informació. Si fins ara el material era fonamentalment fotografia i pocs vídeos. Durant aquest període, el vídeo ha menjat molt de terreny a la fotografia, amb uns percentatges que a poc a poc s'acosta al 50%. Per l''Eloi Cordomí, aquesta campanya he estat un nova manera de convidar als espectadors a participar en la secció del temps i ha ampliat el teixit cap a comarques i localitats d'on rebem les informació. Destaca també

Ens ha ajudat a crear un nou format televisiu dins l'espai del Temps, en el qual els espectadors en primera persona ens expliquen allò que està passant

Gairebé 6.000 participacions per Twitter

La campanya es va realitzar a través de Twitter, amb l'etiqueta #ElTempsDesDeCasaTV3, i ha acabat recollint 5.787 vídeos fins al 10 de maig, dia en què va finalitzar. A diari s'han recollit aproximadament 107 vídeos, amb un pic de 208 participacions el dia 19 d'abril, coincidint amb un dia de pluges intenses a bona part del país.

 

La campanya ha tingut una gran acollida arreu del territori català, rebent vídeos provinents de més de 500 municipis de Catalunya, però també d'altres territoris com el Principat d'Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, fins i tot, ciutats europees com Amsterdam, als Països Baixos, i Brno, a la República Txeca. Us presentem en el següent mapa la participació per municipis, que és alta en zones densament poblades, en poblacions grans i on els observadors han estat més actius.

 

L'etiqueta #ElTempsdesdecasaTV3 suma més de 2.100 participacions a Instagram

Tot i que la immediatesa que ofereix Twitter no la té Instagram, la nostra etiqueta també ha deixar empremta durant els dos mesos i mig de confinament.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostres la que està caient! #eltempsdesdecasatv3 #Vallirana

A post shared by Nuria Tortosa (@minaedemina) on

 

Més de 9.000 vídeos enviats a través del portal

Sense cap mena de dubte aquesta ha estat i és la via directa de fotografies i vídeos que més utilitzeu per enviar-nos el vostre material visual. Una quantitat de vídeos desmesurada que multiplica per molt les dades dels mateix mesos del 2019 o 2018. Cada dia hem rebut una mitjana de poc més de 200 vídeos.

 

Finalment, moltíssimes gràcies a tots i esperem que sigueu comprensius que davant un volum tan gran de material és impossible de poder emetre per televisió o al portal tots els vídeos que ens heu fet arribar. Us encoratgem a continuar la vostra observació del temps, de la natura i de la sostenibilitat amb fotografies i vídeos que ens podeu fer arribar com sempre a través d'@ElTempsTV3 per Twitter i Instagram, i al portal del temps.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut