Els incendis cremen més de 120.000 ha a Oregon, als EUA, i segueixen sense control

Més de 17.000 bombers lluiten contra una dotzena d'incendis a Oregon

Néstor GómezActualitzat

Incendis a Sibèria, el Canadà i Oregon, entre molts altres punts. Aquesta és la crua realitat de l'estiu a l'hemisferi nord. Uns grans incendis que mostren la duresa de les condicions meteorològiques extremes, i l'escalfament del planeta no farà altra cosa que incrementar aquesta virulència.

El juliol ha dut grans focs a Oregon, als Estats Units. Més de 17.000 bombers treballen en les tasques d'extinció de la dotzena de focs que segueixen actius i que ja han arrasat més de 120.000 hectàrees. El primer incendi va començar el 6 de juliol al nord-est de les cascades de Klamath, després que el Servei Meteorològic Nacional fes un avís vermell a tota la conca de Klamath i el bosc de nacional de Fremont-Winema, que indicava les condicions meteorològiques crítiques favorables als incendis.

 

L'ambient càlid i ventós dona ales al foc, que, lluny de retrocedir, segueix ben actiu. L'incendi, que ja fa dues setmanes que avança, ha obligat a evacuar més de 2.000 persones.

Dos estats més també es troben en plena batalla contra el foc: Califòrnia, on els incendis ja han cremat 38.000 ha, i Montana, on la sequera extrema ha provocat gairebé 1.400 incendis que ja han cremat 57.000 hectàrees de zones silvestres.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut