Els eixos principals de la cimera pel clima COP21

Alberto AlcántaraActualitzat

Dilluns 30 de novembre comença la COP21, la decisiva cimera sobre canvi climàtic que se celebra a París fins a l'11 de desembre amb l'objectiu d'assolir un acord, real, just i aplicable per mantenir l'escalfament del planeta per sota dels 2º C.

L'esdeveniment culmina un llarg procés que va començar amb la COP de Durban, l'any 2011, i que hauria d' acabar en un compromís global de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que entraria en vigència en el 2020.

En aquest marc de negociació, els delegats dels 195 països que formen part de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic seguiran 8 eixos principals:

Mitigació

Com reduir els gasos d'efecte hivernacle? Quina és la meta a llarg termini?

Adaptació

Quines mesures cal prendre per adaptar-nos als impactes del canvi climàtic?

Pèrdues i danys

Com abordar els danys irreversibles i permanents als quals és impossible adaptar-nos? Qui ha d'assumir aquesta responsabilitat i què mesures s' han de prendre?

Finançament

Com canalitzar recursos perquè tots els països, independentment del seu nivell de desenvolupament, puguin actuar davant del canvi climàtic?

Desenvolupament i transferència de tecnologia

Com generar i transferir tecnologia per accelerar el procés de mitigació i adaptació al canvi climàtic a nivell global?

Enfortiment de capacitats

Quines capacitats es necessiten per a l' adaptació i mitigació, i com es poden reforçar? Com promoure la participació dels ciutadans en l'adaptació i la mitigació?

Transparència, comunicació i revisió

Com es garantirà que els països compleixin els seus compromisos i comuniquin de manera transparent els seus resultats?

Acció pre-2020

Atès que l'acord de París entrarà en vigència a partir del 2020, com ens assegurarem que els governs, empreses i societat civil actuïn des d' ara?

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut