El tifó Rai deixa una vintena de morts a les Filipines

Alberto AlcántaraActualitzat

El tifó Rai (Odette, segons l'Administració Atmosfèrica, Geofísica i Astronòmica de les Filipines) ha deixat enrere l'arxipèlag filipí, on ha tingut conseqüències desastroses. Almenys vint-i-tres de persones han mort després del pas d'aquest sistema tropical pel bell mig d'aquestes illes. Ha estat un dels més forts de la temporada.


El Rai va assolir la categoria de supertifó abans de tocar terra, segons les observacions del centre de monitoratge del Pacífic JTWC (Joint Thypoon Warning Center), categoria 5 segons l'escala de Saffir-Simpson, amb vents sostinguts durant més d'un minut de més de 250 km/h.


L'ull del tifó ha tocat terra diverses vegades durant el seu pas pel centre de l'arxipèlag. La zona més afectada ha estat la de les illes Visayas, situades entre les illes principals de Luzon i Mindanao.

Inundacions a Cagayan De Oro(Philippine Coast Guard/ Handout)

Aquesta és la trajectòria prevista per al tifó de cara a les pròximes hores i jornades, segons Tropical Storm Risk. El tifó tenia, el matí de dissabte, la força equivalent a la d'un huracà de categoria 3. Avança en direcció al Vietnam, però està previst que giri cap al nord abans d'arribar-hi.

Trajectòria del tifó Cebu (Tropical Storm Risk)


El Rai ha estat el quinzè tifó que ha arribat a les Filipines enguany. Ha obligat a evacuar més de 300.000 persones i ha paralitzat l'activitat en ports i aeroports. Els danys materials són quantiosos en edificis, línies elèctriques i vies de comunicació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut