El temps per al pont

Gemma PuigActualitzat

Pocs canvis pel que fa a la meteorologia que tindrem aquest pont; mantindrem temps estable, com hem tingut en l'inici de setmana: boires matinals a la Catalunya Central i núvols baixos en trams de la costa, que s'aniran trencant a mesura que el dia avanci però que no acabaran de desaparèixer del tot. Sol a la resta. Pel que fa a les temperatures, s'accentuarà el contrast tèrmic entre el dia i la nit. Les nits continuaran sent fredes a l'interior i a les zones més enclotades i, al migdia, les temperatures aniran tirant cap amunt; màximes entre els 22 i 27 graus, les més altes a Ponent, i a l'Ebre arribaran als 30 graus.

Si mirem una mica més endavant, en aquesta gràfica de Barcelona que mostra la temperatura a 850 hPa, aproximadament 1.500 metres, veiem que es mantindrà aquesta tendència de temperatures per sobre de la mitjana fins a finals d'octubre. Pel que fa a les pluges, ens haurem d'esperar ben bé fins al canvi de temps, que sembla que arribarà a mitjans de la setmana que ve.

Si esteu pensant què fer durant aquest pont, tots els plans seran possibles: dies de platja, amb el permís d'alguns núvols baixos, però amb una temperatura de l'aigua del mar alta per l'època; temps de bolets, encara que la falta de pluja i les altes temperatures fan que només els més experts puguin trobar-ne; qualsevol activitat a l'aire lliure. L'anticicló continua mantenint-nos al marge de les pertorbacions.

Poca pluja hem tingut aquest primers 10 dies d'octubre; els registres més elevats, a alta muntanya, 55 mm a Certascan (2.400 m), 33 mm a Lac Redon (2.247 m), i registres més baixos a la resta, com a molt 18 mm al PN del Garraf o 16 mm a Cabrils. Ha plogut poc, o gens, i si ens fixem en els mapes estacionals, les opcions de pluja d'aquest mes no són molt esperançadores; segons la NOAA, tindrem un mes d'octubre molt sec.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut