El Projecte 4 Estacions obre una trentena de finestres a les valls del Pirineu

Una manera fàcil de veure el temps i els paisatges en directe des de casa

Dotze joves apassionats per la meteorologia han creat el @projecte4estacions. Des de fa una temporada, instal·len estacions meteorològiques i càmeres al Pirineu per seguir en directe el temps, fer-ne divulgació i acostar la ciència a tothom.  

  

 

Ja han instal·lat 31 càmeres a totes les valls pirinenques. L'última, a la Vall Fosca, al Pallars. Era una zona que encara no tenien controlada, amb particularitats meteorològiques que la fan molt atractiva.   
 


"El Pirineu és una zona menys poblada, però s'hi fan moltes activitats lúdiques. És important tenir-la controlada perquè els excursionistes puguin veure en tot moment quin temps hi fa", explica Raimon Pujol, un dels voluntaris del projecte Quatre Estacions. 

Refugi d'Amitges (@projecte4estacions)

Com que es tracta d'un projecte sense ànim de lucre, intenten que els municipis financin cada instal·lació. Treballen per trobar en cada punt la ubicació idònia, tant per col·locar l'estació que mesurarà cada paràmetre com la càmera de 360 graus. "Ens permetrà tenir una visió molt àmplia del territori de la Vall Fosca", remarca en Raimon.     

Refugi de Malniu (@projecte4estacions)

A banda de tenir vistes a la Vall, permet veure el Montsent de Pallars, de 2.880 metres i ara menys nevat que de costum. Les imatges es poden veure al web

  

 

"L'objectiu és que tothom des de casa pugui veure la situació de com està el temps en directe a molts llocs de Catalunya", conclou Joan Vendrell, un altre dels voluntaris. El seu lema ho deixa ben clar: "El temps quan i com vulguis!"

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut